Görgü mahallesi sondaj ve drenaj çalışmalarına devam ediyor

KripTon

Member
Çalışmalar kapsamında Yeşilyurt İlçesi’ne Bağlı Görgü (Cafana) Mahallesi’nde sondaj çalışması sonucunda saniye yaklaşık 50 litre su bulundu. MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert, Görgü Mahalle Muhtarı Ayhan Yıldız ve MASKİ Genel Müdürlüğü teknik grubu yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Yeşilyurt İlçesi Görgü Mahalle Muhtarı Ayhan Yıldız, mahallelinin fazlaca büyük içme suyu problemi çektiğini belirterek, Büyükşehir Belediye Lideri Selahattin Gürkan‘ın yardımıyla Görgü Mahallesi’nin susuzluktan kurtulduğunu lisana getirdi. Muhtar Yıldız, “Tabiri caizse mahallemiz susuzluktan kırılmak üzereydi. Baya zorluk çekiyorduk. Durumumuzu MASKİ Genel Müdürlüğüne ilettik. Çalışmalar başlatıldı. Su çıkardılar. Susuzluk meselemizi çözdüler. Başta Büyükşehir Belediye Lideri Selahattin Gürkan olmak üzere, MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert’e ve emeği geçen grubuna şahsım ve mahallem ismine teşekkür ediyorum” dedi.

MASKİ İşletmeler Dairesi Lideri Ramazan Toy, kırsal ve merkez ilçelerde MASKİ’in ağır bir çalışma programı başlatmış olduğunı kaydederek, “Özellikle yaz periyotlarında içme suyu konusunda önemli badireler yaşayan Görgü Mahallemizdeyiz. Burada içme suyu meşakkatini çözmek için tespit ettiğimiz sondaj noktasında sondajımızı yaptık. Çok önemli manada su çıkardık. Bunun dağıtımını da yapıp Görgü Mahallesi’nin içme suyu sorununu çözeceğiz. İyi olsun” diye konuştu.

İçme Suyu

MASKİ GENEL MÜDÜRÜ MERT: NİYETİMİZ HİZMET

Vatandaşların daha sağlıklı ve kâfi içme suyu gereksinimini sağlamak için vilayet genelinde başlatılan sondaj çalışmalarının aralıksız devam ettiğini söyleyen MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert, “Çalışmak için niyet edersek Allah yardım eder. Bizim niyetimiz halis. Biz vatandaşımıza hizmet etmek için varız. Görgü Mahallemizin içme suyu yetersizdi. Görgü muhtarımız her gün bizleri arıyordu. Suları olmadığı için yaşadıkları mağduriyetleri bildiriyordu. Grup arkadaşlarımız çabucak projeler hazırlayarak sondaj çalışmaları başlattı. Sonuçta saniye 50 litrelik bir su bulduk. Artık Görgü (Cafana) Mahallesi’nin su sorunu olmayacak inşallah. Başarılı bir iş daha çıkaran grup arkadaşlarıma hayli teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bültenler – Son Dakika Haberleri