Göçmenler konusunda Meloni başarısızlığı kabul ediyor: “Sonuçlar umduğumuz gibi değil”

Sezai55

New member
“Göçmenlik konusunda daha iyisini umuyordum. Çok çalıştık, sonuçlar görmeyi umduğumuz gibi değil. Bu çok karmaşık bir sorun ama eminim ki bu konunun temeline ineceğiz. Ama bu konu ikinci aşamayı hak ediyor.” Başbakan Giorgia Meloni göç konusundaki başarısızlığı kabul ediyor. Ve bunu siyasi seçimlerdeki zaferin birinci yıl dönümü vesilesiyle Tg1’e verdiği röportajda yapıyor.

Göçmenler

Başbakan, hükümetinin çalışmalarını değerlendiriyor. Işıkları ve aynı zamanda gölgeleri de sıralıyor. Göçmenlerden asgari ücrete, süper ikramiye ve vatandaşlık gelirine kadar son ikisi Conte II hükümeti tarafından aranıyor. Göçmenlik konusunda elde edilen sonuçların umulan sonuçlar olmadığını ancak kendisinin de söylediği gibi yönetimin “bunu çözeceğini” kabul ediyor. Papa’nın uyarısının ardından, “Bu tema ikinci bir aşamayı hak ediyor” diyerek bizi kısrak nostrumunu mare mortum yapmamaya davet ettiğini belirtiyor. Konuyla ilgili olarak Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani yorumlar: “Göçmenler İtalya’ya ne bugün ne de dün ulaştılar. Polisin doğu sınırında bazı yaptırımları var ve Ventimiglia sorunu var” diye bildiriyor ve bakanı dinlediğinden emin oluyor Kendini ek “O şehrin yöneticilerinden duyduğum ve bu nedenle bölgede polis varlığının arttırılmasını isteyen acı çığlıklarını ona anlatmak için. Ve bana konuyla kişisel olarak ilgileneceğine ve mümkün olan en kısa sürede bizzat Ventimiglia’ya geleceğine söz verdi.”

Kavunlar: reformların yılı

Ancak geri kalanı için Meloni Tg1’de devam ediyor: “Bugün İtalya daha güvenilir, daha istikrarlı ve daha çok dinleniyor. Bütçeyi İtalyanların yapması gerektiğini düşünüyorum. Ancak 5 yılın sonunda değerlendirilmesi gereken bir çalışmanın başlangıcıdır. Daha iyi bir İtalya sunacağıma söz verdim ve bugün bu daha inandırıcı”, diye tekrarlıyor Tg1’de. Çünkü başbakan önünde “5 yıllık hükümetin ufkunu” görüyor. “Ve bu ufuk – diyor ki – bana da hizmet ediyor Bu milletin ihtiyaç duyduğu büyük reformları gerçekleştirmek. Bu yılın reformlar yılı olmasını isterim: Vergi reformunun ilk tuğlalarını görmek, anayasa reformunu başlatmak, adalet reformundan en fazlasını yapmak. Ve sonra, özellikle okullarda ve barınma acil durumuna müdahalede büyük liyakat reformu. Yapılacak çok iş var ama verilen taahhütlere saygı duyacağız.”

Süper bonus ve vatandaşın geliri

Ekonomik açıdan ise Meloni, “İtalya’nın listenin son sırasında yer aldığını, ancak bugün diğer Avrupa ülkelerinden daha fazla büyüdüğünü” belirtiyor. Superbonus hakkında “Rakamlar her şeyi anlatıyor: sağlık hizmetlerinden, eğitimden, emeklilikten, ikinci evlerin ve hatta kalelerin yenilenmesi için yüz kırk milyar avroluk bir boşluk kesiliyor”, diye yorumluyor. Vatandaşlık geliri konusunda ise şunları ekliyor: “Doğru olanı yaptık ve söz verdiğimizi yaptık: çalışabilenleri çalışamayanlardan ayırmak. Çalışamayanlar ödenekte kalsın, çalışabilenler çalışmalı ve eğitim almalı.”

Asgari ücret

Son olarak asgari ücretin tartışmalı konusu. “Muhalefetin bugün bunun işe yaradığını keşfetmesi beni şaşırtıyor, çünkü on yıldır hükümetteyken bunu başaramadılar. Korkarım ki bu durum, iyileştirdiği işçilerden daha fazla işçinin durumunu kötüleştirebilir, ancak Cnel’in teklifini bekliyoruz.” “, zaman alır başbakanım.