Giorgia Meloni, Trump'ın zaferinden sonra 'arkadaşı' Musk'tan haber aldı

Sezai55

New member
Sonrasında Donald Trump“arkadaş” Elon Musk. Giorgia Meloni X aracılığıyla Space'in kurucusundan haber aldığını bildiriyor Donald Trump. Başbakan, X hakkında şöyle yazıyor: “Onun bağlılığının ve vizyonunun, gelecekteki zorluklarla yüzleşmeyi amaçlayan bir işbirliği ruhu içinde, ABD ve İtalya için önemli bir kaynağı temsil edebileceğine inanıyorum.”

Son birkaç saat içinde arkadaşımla konuştum @elonmusk. Onun kararlılığının ve vizyonunun, gelecekteki zorluklarla yüzleşmeyi amaçlayan bir işbirliği ruhu içinde, Amerika Birleşik Devletleri ve İtalya için önemli bir kaynağı temsil edebileceğine inanıyorum. pic.twitter.com/sAqHNG1kaG

— Giorgia Meloni (@GiorgiaMeloni) 7 Kasım 2024
Başbakanın yeni Beyaz Saray'a yürüyüşü başladı. Meloni'nin hem ABD seçimlerinin galibiyle hem de onu çevreleyen tüm ağla bağ kurması gerekiyor. Trump'ın kampanyasının kral yapıcısı olan “arkadaşı” Musk ile başlayalım. Bu arada dün gece yeni Amerikan başkanıyla, Ukrayna ve Orta Doğu'dan başlayarak “istikrar ve güvenliğin Avrupa Birliği ile ilişkiler çerçevesinde” güçlendirilmesi için “yakın koordinasyon” içinde çalışmak üzere telefonda görüştü. Atlantik'in iki yakası arasında köprü olma yönündeki ilk teklif. “Amerika Birleşik Devletleri'nin seçilmiş başkanı Donald J. Trump'ı seçim zaferinden dolayı tebrik etmek için bir telefon görüşmesi yaptım. Başbakan dün sosyal medyada şunu yazdı: Görüşme, Roma ile Washington'u her zaman birbirine bağlayan sağlam ittifakı, stratejik ortaklığı ve derin ve tarihi dostluğu teyit etmek için bir fırsattı. Telefon görüşmesi sırasında yakın koordinasyon içinde çalışma isteğimizi ifade ettik. Avrupa Birliği ile ilişkiler çerçevesinde istikrar ve güvenliği teşvik etme ortak hedefiyle tüm ana uluslararası dosyalar üzerinde. Yakın temasta kalma fırsatı üzerinde mutabakata vararak, ortak değer ve ilkelere dayalı olarak halihazırda mükemmel olan ikili ilişkileri güçlendirme yoluna devam etme niyetimizi teyit ettik.”

Şimdi Tesla'nın kurucusu ve çoğu kişi tarafından Roma ile Washington arasındaki 'köprü' olarak kabul edilen, ayrıcalıklı bir ilişkinin temellerini atmadaki kilit adam olan X'in patronu ile telefon görüşmesi yapılıyor. Bu arada Başbakan hareket ediyor. Ve Fratelli d'Italia içinde onun 20 Ocak'taki açılış töreni için Washington'a uçabileceğini öne sürenler var. Ve o da Amerika Birleşik Devletleri'nde bir görev üzerinde çalışıyor Matteo Salvini. “Trump pragmatik ve birçok dosyada bizimle aynı dili konuşan bir eylem adamı: vergilerin düşürülmesi, sınır savunması, bürokrasideki kesintiler ve ailelerin ve işletmelerin korunması. Aynı zamanda aramızdaki bağları güçlendirmek için Washington'a bir gezi yapmayı düşünüyorum. ABD ile ilişkiler” dedi Kuzey Ligi başbakan yardımcısı Özgür.