Giorgia Meloni şehre gidiyor ve bize Martufello'nun neden Gian Maria Volonté'ye dönüşmediğini açıklıyor

Sezai55

New member
Bu, bültenin 26 Ocak 2024 Cuma sayısıdır Hepsi iyi Stefano Cappellini tarafından imzalandı. Aboneliğinizi etkinleştirmek için buraya tıklayın

İtalyan sağının, solun kültürel hegemonyası hakkındaki uzun ve bitmek bilmeyen sızlanmalarında, asla iyileşmeyen bir aşağılık kompleksinin tüm semptomlarının bulunduğunu, sonuçta bunun yanlış olmayabilecek az sayıdaki duygudan biri olduğunu söyledi. Satta FloresNocera senin gibileri doğurduğu sürece aşağı kalacak. MSI'ların çocuksu şemasında – hem kafada hem de kalpte kaldıkları gibi – İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana sol, askeri olarak kültürü işgal etti ve kendisini hala onun sahibi olarak görüyor; bu da sanatçıları ve entelektüelleri kültürden uzaklaştırırdı. büyüklükleriyle tanınmanın tam tersi. Bu, hiçbir MSI'ın bu kavrama içerik veremeyeceği ve basit bir soruyu yanıtlayamayacağı anlamına gelmez: birine isim verebilirsinsağcı olduğu için ulusal düşüncenin seçkinleri arasında yeri tanınmayan ve bu nedenle kırmızı başlık tarafından ezilen yönetmenler, yazarlar, filozoflar arasında sadece bir tanesi bile mi?

MSI, eğer o orada değilse, şuna içtenlikle inanıyor: Tarih biri tarafından yazılmış Elsa Morante Sağın ya da yirminci yüzyılın filme aldığı bir film Bertolucci egemenlikçi ise Martufello o Gian Maria olmadı İradefarzedelim Yazarlar ve insanlar o yazdı Asor Rosa Pingitore'dan ziyade, manastırların böyle istemesinden kaynaklanıyor. O da buna ikna oldu Sergio Castellitto Ne zaman Caterina şehre gitti ve aslında bugün Caterina'yı değil, Deneysel Sinematografi Merkezi Castellitto'yu yönetiyor.

Melonian sağı, ülkenin kültür kurumlarının bürokratik organizasyon şemasını bir çorap gibi ters yüz ederek bu tarihsel zaafı giderebileceğine inanıyor (İtalya Kardeşler terminolojisi 1920'lere takılıp kalmadığını iddia etmekte haklıdır), ideal ortam aslında post-faşistlerin acil intikam hayalleri kurduğu 1950'lerdir). Sangiulvari bir gayretle, Molliconvari bir ivmeyle aday gösteriliyor, duyuruluyor, ilan ediliyor, hatta “çevrelerden uzaklaşın” diyor Kavunlarsamimi ve gerçek bir mağdur edici ama yine de her zaman şirketteki en akıllı kişi; ofis müdürü tarafından kariyerlerinde kendilerini sakat gören veya o parlak taslak tarafından lekelenmiş olarak kabul edilenlerin oylarının reddedildiğinin farkında. Feltrinelli Ve Einaudi onlar çoktur ve başarısızlık için en iyi mazereti sunanları her zaman ödüllendirmeye hazırdırlar.

Bu sağcı hevesli kültürel hegemonda her zaman çarpıcı olan şey, her şeyden önce, hırslar ve olasılıklar arasındaki orantısızlıktır: yıllar süren şikayetler ve vaat edilen topraklarla ilgili duyurular ve sonra her zaman, kişi bunu yapmaya imkan bulur bulmaz sona erer. fütüristler üzerine bir konferans, bir başvuru Popo ateşi Ve Venedikliler ve suçsuz Tolkien üzerine bir sergi.

Ancak orantısızlık saflıkla karşılaştırıldığında hiçbir şey değildir. MSI'nın kültürel hegemonya konusunda mekanik bir vizyonu var: Ben bir politikacı olarak entelektüeli teşvik ediyorum, entelektüel konsensüs yaratıyor ve oy getiriyor, ben bir politikacı olarak kendimi güçlendiriyorum ve daha fazla organik entelektüel yetiştiriyorum. Vizyon, solun kendisinin ve düşünür arkadaşlarının servetini bu şekilde kazandığına inanan, kulaklarıyla prense hararetle su getiren düşünür veya sanatçının vizyonudur. Sadece bu solcu aydınların tarihi ancak durum tamamen farklıdır: çatışmalı ve diyalektik, çatışmalar, aforozlar, makaleleri ve kitapları kapsayan şiddetli kamusal tartışmalar. Sciascia, Vittorini, Pasolini, Morante'nin kendisi ve yine Bellocchio, Ferreri, Pietrangeli ve ardından Fortini, Eco, Pintor -kısmi listeyi bağışlayın- entelektüel ve sanatsal yaşamlarının önemli bir bölümünü kendi politik kültürleriyle tartışarak, onun politik çelişkilerini araştırarak geçirdiler, insani, ahlaki. Bunun yerine sağcı entelektüellerin temel özelliği (birkaç övgüye değer istisna dışında, hepsinden önemlisi: Giordano Bruno Guerri) eleştirmeden bağlılık, abartılı övgü, talk show savunmasıdır. Başbakanın hassasiyeti göz önüne alındığında bugün dünden daha fazla. Bu karakterlere dünyadaki kötülükleri sorarsanız cevap verirler: Tek düşünce. Onlara Meloni'nin bir kusurunu sorarsanız şu cevabı verebilirler: çok iyi. Ben gibiyim Sağır içinde Büyük savaş (büyük Mario tarafından Monikelli 1963'te iklimin baskısıyla, Yoldaşlar yerine Yoldaşlar'ı yapan kişi), siperlerde general ona erzakların nasıl olduğunu sorduğunda çekingen bir şekilde şöyle yanıt verir: “Mükemmel ve bol, Sayın General.” Aradaki fark, MSI liderinin Sordi'ye hiçbir zaman general gibi yanıt vermeyeceğidir: “Ve onun yerine iğrenç, tencereyi çalkalıyor.”