Giorgia Meloni: “Hastayım ama çalışıyorum çünkü belirli sendika haklarım yok”

Sezai55

New member
Başbakan nasıl? Giorgia Meloni Bütçeyi görüşmek üzere sendikalarla Palazzo Chigi'deki toplantınızı ertelemenize neden olan gripten sonra mı? Bir programın sunucuları kendilerine bunu soruyor Koyun gibi bir gün Giorgio Lauro ve Geppi Cucciari, Oda Finans Komisyonu başkanı ve FdI milletvekilinin yayındaki varlığından yararlanarak, Marco OsnatoBaşbakanın sağlık durumu araştırılmaya çalışılıyor.

Başbakana gönderilen mesajı canlı olarak okuyan Osnato, “Ona yazacağız, bakalım cevap verecek mi” diyor: “Ben oradakiler tarafından zorlandım Koyun gibi bir gün sana nasıl olduğunu sormak için.”

Birkaç dakika sonra Meloni'nin milletvekili tarafından yine canlı olarak okunan yanıtı geliyor: “Dürüst olmak gerekirse kötü ama belirli bir sendikal haklara sahip değilim, Avrupa Konseyi'nin işimi yapması için Budapeşte'deyim.”

Meloni aslında Avrupa Siyasi Topluluğu'nun (EPC) zirvesine ve yarın da Avrupa Konseyi devlet veya hükümet başkanlarının gayrı resmi toplantısına katılmak üzere bu sabah Macaristan'a geldi.

Schlein'in cevabı

“Sağ, günlerdir CGIL ve UIL'e, Anayasa tarafından güvence altına alınan grev hakkına çok ciddi bir saldırı yaparak, manevraya karşı genel grev çağrısı yaptıkları için saldırıyor. Bitmek bilmeyen kibir ve kibir, bugün bunlara sendikal hakları olmadığından şikayet eden Başkan Meloni'nin alaycılığı da eklendi. Mağduru oynamayı bırakın, çünkü buradaki mağdurlar, hükümetinizin seçimlerinin daha kırılgan ve şantaja açık hale getirdiği milyonlarca işçidir: Asgari ücreti ve temsil yasasını reddederek, belirli süreli sözleşmeleri ve kuponları uzatarak, yönetilen işi serbestleştirerek. Hükümet tarafından kışkırtılan çatışma ortamı ve sendikal örgütlerin gayri meşrulaştırılması kesinlikle kabul edilemez. Demokrat Parti, işçilerin ve onları temsil edenlerin yanında durmaya devam edecektir.” Demokrat Parti sekreteri böyle söylüyor Elly Schlein.