GeForce RTX 4000 ekran kartlarının güç tüketimi ortaya çıktı

Muskious

New member
Ampere mimarisine göre belli senaryolarda iki kata kadar performans artışı getirmesi beklenen GeForce RTX 4000 serisi haliyle bunu bir bedel karşılığı yapıyor. Ekran kartlarının güç limitleri de ortaya çıktı.

GeForce RTX 4000 ekran kartlarının TDP bedeli nedir?

Sızdırılan yeni bilgiler Lovelace grafik çekirdeklerinin güç tüketim sonlarını gün yüzüne çıkarıyor. Aslında RTX 4000 ekran kartlarının zirve düzeyde tüketeceği güç kıymetleri esasen bilinen bir husustu fakat öteki ünitelerin bilgileri de ortaya çıkmış oldu.

TSMC 2nm sürecine geçiyor

3 gün evvel eklendi

GeForce RTX 4080, RTX 4090 ve RTX 4090 Ti ekran kartlarına hayat verecek olan AD102 grafik çekirdeği 800W hududuna kadar çıkıyor. Test sürecinde 900W düzeylerinin de yakalandığı lisana getirilmişti.

Biraz daha alt düzey kartlara hayat vereecek olan AD103 çekirdeğinin 450W tüketim hududu olurken taşınabilir tarafta 175W görüyoruz. AD104 çekirdeği masaüstü tarafında 400W, taşınabilir tarafta 175W çekiyor. AD106 ise 260W ve 140W tüketim bedellerine sahip.

GeForce RTX 4000 serisinin evvelki kuşağa bakılırsa 100W civarına kadar bir artış getirdiği söylenebilir. Firmanın PCIe Gen5 güç kontağı ile 600W düzeyine kadar takviye sunacağı belirtiliyor lakin bu tüm kartlar için geçerli mi belirli değil.

• Anasayfa
  • Donanım
  • Ekran Kartı Haberleri
  • GeForce RTX 4000 TDP bedeli muhakkak oldu