Gasparri: “Bari'de belediyeyle ilgili radikal kararlar kaçınılmaz, İçişleri Bakanlığı'nın elinde çok malzeme var. Decaro ve Emiliano yargının daha fa

Sezai55

New member
Decaro Ve Emiliano yargının daha derinlemesine ilgilenmesini hak ediyorlar. Bari savcısının Anti-Mafya huzurundaki duruşması beni hâlâ rahatsız ediyor. O anda Bari'de işlerin nasıl olduğunu ve Apulian şehrini ilgilendiren olayların temeline neden inemediğimizi çok iyi anladık.” Bu, Forza Italia senatörlerinin başkanı tarafından ilan edildi. Maurizio Gasparri.

Bari davasında, Piantedosi müfettişleri uzatma yönünde Belediye'ye gitti. Bir de gelecek olan belediye başkanının başına bir komiserin yerleştirileceği hayaleti var.

kaydeden Davide Carlucci

29 Mayıs 2024

“Decaro merkez sağı rahatsız ediyor – devam ediyor – ancak Belediye tarafından kontrol edilen şirketlerden sorumlu belediye başkanı-meclis üyesi olarak sorumlulukları hakkında hiçbir şey söylemiyor. Bu gerçeklerde şüpheli işe alımlarla ilgili soruşturmalar artıyor, ancak Decaro asla sorgulanmıyor. Emiliano o zaman tutuklanmasından birkaç dakika önce tekil bir duruma yanıt vermedi PisicchioAkrabalarının Decaro'nun kontrol etmesi gereken belediye şirketlerine ilişkin soruşturmaya karıştığı iddia edilen kişi, kendisini Bölge'de kendisine verdiği görevlerden uzaklaştırdı.”

Mafyayla Mücadele Komisyonu'nda Emiliano: “Soruşturma altında değilim”. Patronun kız kardeşiyle görüşmemizde ise: “Ona atmosferin değiştiğini anlattım”

kaydeden Chiara Spagnolo

10 Mayıs 2024

“Sızıntının olduğu çok açık. Emiliano'nun tesadüf olduğunu söylemesinin inandırıcı olmadığı açık. Demokrat Parti bayrağı altında Emiliano ve Decaro çevresinde oluşan iktidar grubunun çok daha detaylı incelenmesi gereken bir gerçeği temsil ettiği açıktır. Ancak ne yazık ki bu olmuyor. Decaro da kibriyle merkez sağın savunucularını mafya olarak tanımlıyor. Gerçekte patronun kız kardeşinin evine giden kişi Emiliano'ydu ve o da o zamanki genç meclis üyesi Decaro'ya oraya kadar eşlik ettiğini söylüyordu ancak kendisi bunun doğru olmadığını söylüyordu”.

Emiliano ve Decaro vakası: “Patronun kız kardeşiyle görüşmenin içeriğini daha iyi açıklamalıydım. Bütün hayatımı mafya karşıtlığına adadım”

kaydeden Davide Carlucci

27 Mart 2024

“Bari'deki seçimlerin nasıl sonuçlanacağını bilmiyorum. İçişleri Bakanlığı'nın teftişinde kaçınılmaz görünen sert kararlar alınmasını sağlayacak pek çok malzemenin bulunduğunu biliyorum. Decaro'nun kibri ve ayrıca Don Cassano'nun sözleri de var. Unutmayalım ki İçişleri Bakanı Piantedosi'yi suçlu olarak tanımladı, ne kadar rahatsız edici bir durumla karşı karşıya olduğumuzu açıkça ortaya koyuyorlar” diye bitiriyor.

Francesco Boccia, Maurizio Gasparri'nin Bari belediye meclisinin feshedilmesi ihtimaline işaret eden “sert ve kaçınılmaz kararlar” ilan eden uyarıları üzerine alarma geçiyor. Demokrat Parti lideri Senato'da “Tüm demokratik kurumları bu duyuruyu izlemeye davet ediyorum” diyerek Başbakan Giorgia Meloni'den “kendinden uzaklaşmasını” istedi.

Yanında Demokrat senatör Marco Lacarra da var: “Eğer bu onun şakalarından biri olmasaydı, yasallığı ve adaleti korumak için araçların ve organların siyasi kullanımına ilişkin yeni bir testle karşı karşıya kalırdık”. Ve Vito Leccese, belediye başkanı adayının müfettişlerin yürüttüğü gizli çalışmaya gereken saygıyı göstermediğini söyleyen Gasparri tarafından soruşturma komisyonunun “siyasileştirilmesine” karşı uyarıda bulunuyor.

Francesco Boccia Son aylarda yaşananları yeniden canlandırıyor: “Tutuklamalardan 24 saat sonra, İtalyanların gözünü, tutuklamalardan 24 saat sonra, İçişleri Bakanlığı'nda partizan siyasi zirvesine çağrılmayı talep eden çetenin sahnesiyle sevindirdikten sonra, Bari belediye meclisinin mafya sızması iddiası nedeniyle feshedilmesine yönelik duruşmalarda, giderek daha da kargaşaya sürüklenen merkez sağ, gerekli “sert kararları” açıklayarak şehir ve Bari halkı için önerilerin boşluğunu doldurmaya çalışıyor. Bari Belediyesi'nin İçişleri Bakanlığı tarafından alınmasının nedeni, belgelere erişim komisyonunun “çok sayıda malzeme” elde etmiş olması ve bunu Forza Italia senatörlerinin başkanı Gasparri ile birlikte yapmasıdır. Savcı, hukuki açıdan çok gizli olabilecek bu materyalden haberdar olduğunu kanıtlıyor.”

İlk etapta, PD senatörlerinin lideri “Kurumsal doğruluğundan hiçbir zaman şüphe duymadığımız Bakanlığa” ve aynı zamanda kendisini “Gasparri'nin bu yanılsamalarından ayırması” ve “bunun mümkün olup olmadığını, ne zaman ve nasıl olduğunu doğrulaması” gereken Meloni'ye de dönüyor. Forza İtalya'nın grup lideri, komisyonun Bari'deki çalışmaları hakkında bilgi aldı”.

Boccia'ya göre Gasparri oyları ipotek altına alıyor. Kendisi, beyanlarının “Anayasa uyarınca demokrasinin en önemli ifadesi olan seçimleri denetlemekten sorumlu organların çalışmalarına çok ciddi bir gölge düşürdüğünü” garanti ediyor. Belki de Senatör Gasparri ve arkadaşlarının şu anda gözden kaçırdığı bir ayrıntı bu. Temsil ettikleri kurumlara onur ve disiplinle saygı göstermeyi başarabilen bu hamle, şehre inandırıcı bir alternatif sunamayan ve bunu yapamayan bir grup aciz insanın çaresizlik hamlesine benziyor. Bari'yi ve Bari halkını bir kez daha lekelemek için”.

Demokrat milletvekili için Marco Lacarra Gasparri çaresizlikten saldırır. Parlamenter, “Komisyonun 'materyaline' neden erişimi var?” diye soruyor. Ve şunu ekliyor: “Son birkaç gündeki tartışmaların kendisini sorguya çektiğini hissetti ve copu gerçek bir profesyonel gibi kullanan herkese bunu hemen hatırlatmak istedi. Gasparri umutsuz bir vaka değil, tam bir çaresizlik vakası.”

Belediye başkanı adayı Vito Leccese bunun yerine oylamadan birkaç saat önce tüm kurumsal filtrelerin nasıl çöktüğüne dikkat çekiyor: “İlk günden itibaren komisyonun kurulması talebinin siyasallaştırılmasını kınadık, ancak sonraki dakikadan itibaren belediye yönetimi mümkün olan her türlü işbirliğini garanti etti Bana göre hassas ve karmaşık bir görevi son derece gizlilikle yürütüyormuş gibi görünen komisyon üyelerinin çalışmalarına saygı duymak gerekirse, Gasparri'nin aynı saygıyı gösterdiğini düşünmüyorum. Komisyon, Bari Belediyesi için kaçınılmaz olan sert tedbirlerden bahsederken, Komisyonun çalışmalarının sonuçlarını Sayın Gasparri'ye rapor edeceğinin farkında değiliz. olay şu ki, Gasparri'nin oylamayı etkilemeye yönelik bu sayısız girişimine rağmen (sandıklar açıldıktan birkaç saat sonra), merkez sağ, son yirmi yılda her zaman olduğu gibi, Bari seçimlerini bir kez daha kaybetmek üzere.”