G7’de Meloni, Macron ile görüşüyor. Ve zirve masasında IMF’yi eleştiriyor: “Tunus konusunda katı, pragmatizm gerekiyor”

Sezai55

New member
Beklendi ve geldi: Meloni ve Macron karşı karşıya yaklaşık 45 dakika sürdü ve Hiroşima’daki G7 toplantısında saat 8.30 civarında sona erdi. Konuyla ilgili son haftalarda yaşanan gerginliğin ardından gerçekleşti. göçmenler ama aynı zamanda Fransa cumhurbaşkanının Emilia-Romagna’daki trajedi için verdiği dayanışma mesajlarından sonra. Paris’in etkilenen bölgelere yardım gönderme taahhüdü ile. Hiroşima’dan sızan kaynaklara göre, İtalyan başbakanı tam olarak kötü hava acil durumunu takip etmek için dönüşünü öne alabilirdi. Bakanlar Kurulu Salı günü saat 11’de toplanacak ve ilk adımları atacak.

İtalya ve Fransa’yı ikiye bölen göçmenler konusunda, Tunus krizi, yankılarıyla Hiroşima’daki G7 toplantısına denk geliyor. Tam olarak davayı yükseltmek içindi. Giorgia Meloni. Uluslararası Para Fonu’nu eleştiren Kuzey Afrika ülkesine yardım konusunda katı bir tavır sergilemekle suçlandı. “Tunus çok zor bir durumda, bariz bir siyasi kırılganlık ve köşede bir mali temerrüt riski var. Uluslararası Para Fonu ve Tunus etkili bir şekilde engellendi. Başkandan alınmadıkları gerçeği karşısında IMF’nin belli bir katılığı var. Said gerekli olabilecek tüm garantiler”. Sonra hamle: “Yaklaşımın pragmatik olması gerektiğine inanıyorum, çünkü aksi takdirde zaten tehlikeye atılmış olan durumları daha da kötüleştirme riskine gireriz”.

Meloni daha sonra diğer liderlere liderin talebini kabul etmelerini teklif etti.Afrika Birliği katılmak için G20: “Birçoğumuz Afrika Birliği’nin talebine desteğini zaten dile getirdi. İtalya kesinlikle veriyor. Bu zirve vesilesiyle de desteğimizi ifade etmenin iyi bir işaret olacağını düşünüyorum.”

Hala adanmış oturumda Küresel GüneyMeloni, “büyük bir zekayla dikkat etmemiz, yönetmemiz ve stratejik ve tutarlı bir şekilde yüzleşmemiz gereken” deniz temasını ele aldı.

konular