Fenerbahçe için olay kelamlar: 2. sınıf kaleci, 3. sınıf golcü!

İzmirliEfe

New member
AJANSSPOR – HABER

24 hafta sonunda önder Trabzonspor’un 20 puan gerisinde kalan Fenerbahçe’de Lider Ali Koç tenkitlerin odak noktasında bulunuyor. Kadıköy’de Başakşehir’e 1-0 yenilen sarı lacivertliler için spor muharriri Şansal Büyüka’dan sert kelamlar geldi.

“Bir türlü hakikat adım atılamıyor”

Büyüka, Fenerbahçe Lideri Ali Koç’un, Divan Konseyi toplantısında, “Kadro mühendisliğinde yanlışlar yaptık” demesini yanlışsız adım olarak niteledi. Büyüka “Ama bu birinci yıl değil, ikinci yıl değil… Dördüncü döneme giriliyor, takım mühendisliğindeki yanlış itiraf ediliyor lakin birinci yanlışsız adım bir türlü atılamıyor” diye konuştu.

“Fenerbahçeli oyuncular niye geri gidiyor?”

Büyüka, şu soruları yöneltti:

– Fenerbahçeli Crespo, “Geleceğe bakıyoruz” dedi. Bak da, “Her yer karanlık”, ne görüyorsun?

– Fenerbahçe Lideri Ali Koç, “Aykut Kocaman”ı ben kovmadım” dedi. Aykut Hoca kendi kendine mi gitti?

-Fenerbahçe’ye gelen bir oyuncu, ne kadar parlak bir müddetçten gelirse gelsin, niçin daima hep geriye gidiyor? Fenerbahçe aldığı bir oyuncuyu niçin ileri taşıyamıyor? Haydi ondan vazgeçtim, mevcut halini niçin koruyamıyor?

“Futbolcular herkesten düzgün biliyor”

Fenerbahçe’nin bu kadar sıkça “kriz hocaları-nöbetçi hocalarla” yönetilemeyeceğini vurgulayan Büyüka “Futbolcular hocanın birkaç maçlık ya da birkaç aylık olduğunu herkesten uygun biliyorlar, dikkate bile almıyorlar” dedi.

“Size yazık Fenerbahçe’ye yazık”

“Sayın Lider, size yazık, Fenerbahçe’ye yazık… Bari dört yıllık geçmişten ders alın. İnadı, gururu, “Ben bilirim” efelenmesini bırakın” tabirini kullanan Büyüka, Ali Koç’a şu tavsiyelerde bulundu:

“Yandaşları yanınızdan uzaklaştırın”

* “Size hakikat adımı attıracak insanların ihtarlarını dikkate alın. Yandaşları yanınızdan uzaklaştırın. İsminize, gücünüze ve Fenerbahçe’ye yakışır biçimde büyük oynamaya başlayın.

“Otoritesi tartışılmaz bir hoca ile anlaşın”

* Fenerbahçe, otoritesi tartışılmaz bir hoca ile anlaşmak zorunda… Emekliliğe dayanmış değil, genç, hırslı, ekip üstünde otorite kuracak, alandaki oyuna imzasını atacak, futbolcuları hizaya sokacak ve söylemiş olduğini yaptıracak bir hocaya…

“Fenerbahçe’yi 2. sınıf kaleciler ve 3. sınıf golcüler temsil edemez”

* Fenerbahçe’yi ikinci sınıf kaleciler, üçüncü sınıf golcüler temsil edemez. O büyüklüğü taşıyamaz. Fenerbahçe’nin şampiyon olabilmesi için muhteşem bir kaleciye, biri kesinlikle 25 gol ortalamasını bulacak epeyce düzgün iki santrfora muhtaçlığı var. Kanatsız kuşlar üzere çırpınan santrforlarla lakin bu kadar olur.

“Çabuk karar verin, UEFA kriteri mazeretine sağınmayın”

* Ali Koç çabuk karar verecek. Bir futbolcu için bir ay, bir hocayı almak için üç ay vakit harcamayacak. Hem yanlış yaptığını söyleyip, hem tıpkı yanlışa devam etmeyecek. UEFA kriterlerini falan artık mazeret olmaktan çıkaracak.

“En kalitelisini alın”

* Ucuzdan, vasattan, bayağı adamdan artık vazgeçecek. En güzelini, en kalitelisini alacak. Ali Lider şunu unutmasın; Alacağı dünya markası bir hoca, alacağı fazlaca kaliteli, üstün oyuncular; bugüne kadar aldığı 50’ye yakın vasat oyuncudan fazlaca daha ucuz maliyet oluşturur.”