Erling Haaland’dan flaş açıklama! “Borussia Dortmund bana baskı kuruyor”

İzmirliEfe

New member
Avrupa devlerinden birfazlaca ekibin listesinde bulunan Borussia Dortmund üstün starı Erling Haaland, transferi hakkında flaş açıklamalarda bulundu. Haaland, Alman kulübün kendisine baskı kurduğunu söylemiş oldu.

Bundesliga’nın 19. hafta çabasında Freiburg’u konuk eden Borussia Dortmund, müsabakadan 5-1 galip ayrıldı. Galibiyetin akabinde basın mensuplarının karşısına geçen Haaland, maçı değerlendirirken, transfer söylentilerine de karşılık verdi.

“Dortmund bana baskı kuruyor”

Genç yıldız, “Borussia Dortmund şu anda gelecek dönem için bir karar vermem doğrultusunda bana baskı kuruyor. Fakat ben yalnızca futbol oynamak istiyorum. Sanırım bu yüzden kısa müddet içerisinde bir karar vermem gerekecek. Kulübüme hürmet duyduğum için şu ana kadar konuşmamıştım.” tabirlerini kullandı.

Avrupa’nın devleri peşinde

Real Madrid, Barcelona, Manchester City, Liverpool üzere büyük kulüpler 21 yaşındaki genç harika starı transfer etmek istediği biliniyor. Haaland’ın ise ekipte kalıp, kalmayacağı ya da bu kulüplerden hangisine transfer olacağı merak konusu.

Erling Haaland kimdir?

21 Temmuz 2000 doğumlu Erling Haaland, futbola Norveç’in Bryne FK ekibinde başladı. Molde, RB Salzburg üzere ekiplerde forma giyen genç yıldız, son olarak Almanya Bundesliga devi Borussia Dortmund’a, 20 Milyon Euro karşılığında transfer oldu.

Haaland’ın karnesi

Bu dönem Dortmund forması ile 18 maçta bakılırsav alan genç forvet, 21 gol, 6 asist kaydetti. Haaland, mesleği boyunca çıktığı 171 maçta ise 127 sefer rakip fileleri havalandırırken, 34 defa de arkadaşlarına gol pası verdi.