EPDK’den doğal gaz piyasasına yönelik fiyat sonucu

Eftal

Global Mod
Global Mod
EPDK’nin mevzuya ait sonucu, Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre, STP’de verilecek tekliflerin minimum fiyatının 1000 standart metreküp başına 0 lira, azami fiyatının bundan evvelki ayın birinci 25 gününde STP’de oluşan günlük referans meblağların aritmetik ortalamasının 1,5 katı olması kararlaştırıldı.

İletim şirketinin noktasal ya da bölgesel süreçler hariç olmak üzere ek dengeleyici sıfatıyla STP’de yapacağı satış istikametli süreçlerde gerçekleşecek eşleşmelerin taban fiyatı 1000 standart metreküp başına 1500 lira, alış istikametli süreçlerde gerçekleşecek eşleşmelerin azami fiyatı da bundan evvelki ayın birinci 25 gününde STP’de oluşan günlük referans meblağların aritmetik ortalamasının 1,5 katı olarak belirlendi.

Organize Toptan Doğal Gaz Satış Piyasası İşletim Yöntem ve Temellerinde öngörülen olağandışı durumların gerçekleşmesi kararında STP’de fiyat oluşumunun mümkün olmaması halinde, olağandışı durumun gerçekleştiği gaz günündilk evvelki gaz gününe ilişkin uzlaştırma hesaplamalarında kullanılan son günlük referans meblağları, olağandışı durum günlük referans meblağları olarak kabul edilecek.

Öte yandan, Resmi Gazete’de yer alan Cumhurbaşkanı sonucuna nazaran, Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ) Genel Müdürlüğüne ilişkin “154 kV Kahramanmaraş-Elbistan Güç İletim Çizgisi Deplase Projesi” kapsamında kelam konusu güzergahlara isabet eden taşınmazlar direk yerleri mülkiyeti formunda, iletken salınım gabarisi ise irtifak hakkı kurulmak suretiyle tez kamulaştırılacak.