Engelli Çocuklar “İnsan Doğasız Olmaz” Dediler

KripTon

Member
Malatya Kent Kurulu Engelliler Çalışma Kümesi ve Sanatsal Faaliyetler Çalışma Kümesi işbirliğinde engelli çocuklara ve ailelerine yönelik “İnsan Doğasız Olmaz” ismi altında Beydağı Tabiat Parkı’nda bir cümbüş programı düzenledi.

Düzenlenen cümbüş programına Malatya Kent Kurulu Genel Sekreteri Av. Abdulkadir Artan, Engelliler Çalışma Kümesi Temsilcisi Naile Altuntaş, Sanatsal Faaliyetler Çalışma Kümesi’nin istekli üyeleri, TGSP Gençlik Liderliği Eğitim Adayı Seval Bulut ve istekli üyeleri, engelli çocuklar ve aileleri katıldılar.

Malatya Kent Kurulu Genel Sekreteri Av. Abdulkadir Artan, bu tıp ortamların sıcak aile ortamları olduğunu ve bu çeşit etkinliklere devam edeceklerini söz ederek, Malatya Kent Kurulu olarak engelli ve engelli yakını ailelerin her vakit destekçisi olduklarını belirtti.

Beydağı Tabiat Parkı’nın Malatya için fazlaca değerli bir kazanım olduğunu vurgulayan Artan, “Malatyalıların nefes alabileceği hoş bir yer olan Beydağı Tabiat Parkı’nın imalinde emeği geçen Malatya Büyükşehir Belediye Lideri Selahattin Gürkan’a teşekkür ediyorum” dedi.

Engelliler Çalışma Kümesi Temsilcisi Naile Altuntaş, pandemi ile bir arada insanların toplumsal imkanlardan kısıtlı bir vakit geçirdiklerini, bilhassa engelli ve engelli yakını ailelerin bu vakitte fazlaca fazla dışarı çıkma imkanı bulamadıklarını belirterek, engelli çocuklara ve ailelerine yönelik moral vermek maksadıyla bu aktifliği gerçekleştirdiklerini söylemiş oldu.

Altuntaş, “Her fırsatta bizlerin yanında olan ve bu alanın da üretiminde büyük katkıları olan Büyükşehir Belediye Liderimiz Selahattin Gürkan’a epey teşekkür ediyorum. Beydağı Tabiat Parkımız engellilerin kullanmasına uygun olarak yapılmış ve bizler bu çeşit alanları rahatlıkla kullanabiliyoruz” dedi.

Malatya Kent Kurulu Sanatsal Faaliyetler Çalışma Kümesi istekli üyeleri, Hacivat, Karagöz ve Keloğlan kostümleri giyerek çocuklarla eğlenceli vakit geçirip, çeşitli oyunlar oynayıp, uçurtma uçurttular.

Aileler, düzenlenen programdan duydukları memnuniyeti lisana getirerek Malatya Kent Kurulu’na teşekkür ettiler. Program sonunda çocuklara Kent Kurulu tarafınca çeşitli ikramlar verildi.

Kaynak: Habermetre