Endüstrici için yazılım lisesi

Eftal

Global Mod
Global Mod
İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) Ulusal Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Mesleksel Eğitim İşbirliği Protokolü kapsamında Mehmet Rıfat Evyap Mesleksel ve Teknik Anadolu Lisesi’nin (MTAL) “yazılım lisesi” olarak faaliyet göstermesine karar verildi. Sarıyer’de bulunan Mehmet Rıfat Evyap MTAL, yazılım meslek lisesi olarak “Yazılım Lisesi Mükemmeliyet Merkezi” kurgusuyla faaliyetini sürdürecek. Bu yıl birinci öğrencilerine kapılarını açacak olan Mehmet Rıfat Evyap MTAL’ın, 2021-2022 eğitim-öğretim yılı prestijiyle harika eğitim, proje tabanlı gelir modeli ve yazılım alanında yaratacağı meslek yolu ile aranan elemanlar yetiştirmesi ve muvaffakiyet sıralamasında en üst sıralarda yer alması hedefleniyor.

Erdal Bahçıvan

GENÇLERİN YAZILIMA AĞIR İLGİSİ VAR

İSO Lideri Erdal Bahçıvan, Mehmet Rıfat Evyap MTAL’ın Türkiye’nin birinci yazılım meslek lisesi olarak yıldız bir okul olmasını hedeflediklerini belirtti. MEB ile olan iş birliklerinin geleceğin mesleklerine ve gelecekte endüstrinin neye muhtaçlığı olacağına yönelik eğitim planlarının oluşmasına katkı sağladığını aktaran Bahçıvan, “Yazılım meslek lisesi de bu boyutta bir çalışma. Görüyoruz ki artık yüksek teknolojiye odaklanan bir endüstride, Sanayi 4.0’ların, 5.0’ların konuşulduğu bir devirde, olağan, rutin meslekler kadar ileri teknoloji de her geçen gün yeni bir boyut kazanıyor. Yazılım da emsalsiz bu mevzudaki en kıymetli alanlardan biri. Gençlerimizin bu husustaki ağır ilgisini artık hepimiz görüyoruz. Artık her şeyi üniversite ve fakülte boyutunda çözmenin mümkün olmadığını anlamamız lazım” dedi.

BU YIL TERCİH LİSTESİNDE

Mehmet Rıfat Evyap MTAL, 2021-2022 eğitim-öğretim yılı prestijiyle Bilişim Teknolojileri Alanı’na İngilizce hazırlık sınıfı eklenerek 2021 Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu’nda imtihanla alan okullar içinde yerini aldı.