Elektrik tüketiminde rekor

Eftal

Global Mod
Global Mod
Kurban Bayramı’nın birinci gününde 753 bin 343 megavatsaatle ayın en düşük düzeyini nazarann elektrik tüketimi, 30 Temmuz’da 1 milyon 88 bin 929 megavatsaatle rekor kırdı

Bayramın birinci günü ayın en düşük düzeyinde

Türkiye Elektrik İletim AŞ bilgilerine bakılırsa, Kurban Bayramı tatili ötürüsıyla iş yerlerinin büyük kısmının kapalı olması ve konutlardaki düşük kullanım niçiniyle azalış eğilimine giren elektrik tüketimi, bayramın birinci gününde 753 bin 343 megavatsaatle ayın en düşük düzeyini gördü.

Tüketim, bayramın ikinci gününde 778 bin 72 megavatsaat, üçüncü gününde 799 bin 416 megavatsaat, son gününde ise 813 bin 957 megavatsaat düzeylerinde seyretti.

Tatilin sona ermesiyle bir daha artışa geçen elektrik tüketimi, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinden daha sonraki birinci iş günü olan 26 Temmuz’da 1 milyon 12 bin 231 megavatsaat düzeyine ulaştı.

30 Temmuz’da tüm vakit içinderın tüketim rekoru kırıldı

Bir daha sonraki gün yükselişini 1 milyon 60 bin 32 megavatsaate taşıyan elektrik tüketiminde 28 Temmuz Çarşamba günü 1 milyon 70 bin 13 megavatsaatle 13 Temmuz’da kaydedilen 1 milyon 61 bin 741 megavatsaatlik rekor düzey aşıldı.

Bayram tatili daha sonrası yükseliş eğilimini sürdüren elektrik tüketimi, 29 Temmuz’da 1 milyon 80 bin 37 megavatsaate kadar tırmanırken 30 Temmuz Cuma günü ise 1 milyon 88 bin 929 megavatsaatle tüm vakit içinderın en yüksek düzeyine ulaştı.