Dünya ve Avrupa ikincisi pentatlet Hükümran Özden, altın madalyayı hedefliyor

KripTon

Member
MALATYA (AA) – Biathle Triathle Dünya ve Avrupa şampiyonalarında ikinci olan 11 yaşındaki Hâkim Özden, bir daha sonraki tertiplerde altın madalya elde edebilmek için haftanın 6 günü idman yapıyor.

Malatya Vilayet Gençlik ve Spor Hizmetleri Kulübü atletlerinden Hükümran, Almanya’nın Weiden kentinde 26-29 Ağustos’ta düzenlenen Biathle Triathle Dünya Şampiyonası‘nda 11 yaş altı erkekler kategorisinde ikincilik elde etti.

Hâkim, İspanya’da 22-26 Eylül’de düzenlenen Avrupa şampiyonasında ise 11 yaş altı erkeklerde gümüş madalya kazandı.

Ulusal atlet fazlaca az farkla kaybettiği altın madalyayı kazanabilmek için Vilayet Gençlik ve Spor Müdürlüğü tesislerinde haftanın 6 günü idman yapıyor.

Hâkim, AA muhabirine, 6 yaşında yüzme ile spora başladığını ve yaklaşık bir buçuk yıldır da pentatlon yaptığını söylemiş oldu.

Antrenörlerinin kendisini Biathle Triathle Dünya ve Avrupa şampiyonalarına epeyce âlâ hazırladığını lisana getiren Hâkim, “Sabah 05.30’da yüzme idmanına başlıyorum, 2 saat sürüyor. Bir saat orta verdikten daha sonra okula gidiyorum ve saat 15.00 üzere okuldan çıkıyorum. İki saat dinlendikten daha sonra 17.00’de koşu idmanım var. Koşu sıradan güç, fazlaca ağır tempoyla koşuyoruz, yüzüyoruz. Beni destekledikleri için hocalarıma ve aileme teşekkür ederim. Ailem ve hocalarım yardımıyla başardım. Ailem kışın karda bile beni spor merkezine getiriyor. Hocalarımız sabah akşam demiyor, idmana geliyor.” tabirlerini kullandı.

Günlük 4 saat idman ile okulu bir ortada götürmenin hiç de kolay olmadığına işaret eden Hükümran, şu biçimde devam etti:

“Biathle Triathle Dünya Şampiyonası’nda hava şartları da şampiyona da zordu, yağmur ve çamur vardı. Rakiplerim de fazlaydı. Biathle Triathle Avrupa Şampiyonası kolaydı, rakiplerim epey fazla yoktu lakin İngiltere’nin atletleri yeterliydi. İngiltere’nin haricinde Mısırlı sportmenler rakiplerimdi. Çek atletler da beni şampiyonada zorladı. Dünya şampiyonasında Mısırlı sportmen ile aramda 5 saniye fark vardı, Avrupa’da ise İngiliz atlet beni salise farkıyla geçti. Bundan daha sonraki hedefim olimpiyatlara gitmek, katıldığım memleketler arası yarışlarda birinci olmak. Daha fazlaca hırslandım, idmanlara daha epeyce asılıyorum.”

Malatya Gençlik ve Spor Vilayet Müdürü Ebu Bekir Kayhan ise kentte sportif faaliyetler ile farkındalık oluşturarak insanların tertipli fizikî aktivite alışkanlığına özendirilmesi ve spora yeni başlayan çocukların karşılaşma deneyimi kazanmasına ehemmiyet verdiklerini söylemiş oldu.

Kayhan, atletlere her türlü dayanağı verdiklerini, spor altyapısını daha da güçlendirmek için kentte sporun tesisleşmesine değerli yatırımların yapıldığını hatırlatarak, kentte spor tesislerinin kurulmasında dayanakları bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na teşekkür etti.

Haberler.com