“Delmastro geliyor ve ben gidiyorum”. Adalet Komisyonu’nda Pd, sol ve yeşillerin protestosu

Sezai55

New member
ROMA – Pd ve Avs hala Delmastro’ya karşı. Adalet Komisyonu’na gelir ve Pd ve Avs kapıyı çarpar. Dün gece yine oldu. Siyasi davası her zaman açıktır. Cospito olayı hiçbir zaman kapanmadı. Ve komisyonun, hükümetin meclisteki yenilgisinden sonra Def’i yeniden oylamak için beklenmedik bir şekilde toplandığı Meclis’te, anlaşmazlık onuncu kez sahneleniyor.

Demokrat Parti, Melonyalı Adalet müsteşarını ve onunla birlikte Avs’ı protesto etmeye devam ediyor, çünkü onun Cospito’ya yönelik davranışını asla yutmadılar. O oldu andrea delmastroOcak ayı sonunda, FdI’nin ana şirketine vermek John Donzelli Pd heyetinin Andrea Orlando, Debora Serracchiani ve Walter Verini ile Sardunya’daki Bancali hapishanesine yaptığı ziyarete ilişkin raporlar, daha sonra Donzelli tarafından mahkeme salonunda saat 41bis’te anarşist ile hücrede mafya taleplerini dinlemekle suçlandı.

Arenula aracılığıyla Roma’da Donzelli ile birlikte yaşayan Delmastro, Dap’tan ziyaretle ilgili raporları ister ve bunları partisine ve ev arkadaşına iletir. Bunun için, Roma savcılığı tarafından resmi gizliliğin ifşası nedeniyle soruşturuluyor. Pd’nin Daire başkanı Luciano Fontana’ya Donzelli’ye sorduğu onur jürisi, jüri tarafından dinlenen Donzelli’nin Pd aleyhindeki suçlamalardan geri adım atması nedeniyle beraatla sonuçlandı.

Ancak o zamandan beri Delmastro artık Demokrat Parti tarafından Meclis ve Senato adalet komisyonlarında hükümet temsilcisi olarak kabul edilmiyor. Dün akşam yine olduğu gibi Oda’ya gelir ve Pd ve Avs ayrılır. Kapıyı tek tek çarptılar Devi Dori Avs’ın ve Demlerin grup lideri Federico GianassiÇoğunluk sınıfta düştükten sonra Def’deki değişiklik hakkında yeni bir görüş bildirmek için çağrıldı.

İşte protesto Deborah Serracchiani ve Gianassi: “Bütçe sapmasındaki utanç verici kayma ve bunu düzeltmeye zorlama ile belirlenen Meclis çoğunluğunun kara gününden sonra, müsteşar Delmastro’yu hükümet için Adalet Komitesine gönderecek provokasyondan yoksun kaldık”. Devis Dori’ninki: “Delmastro geliyor ve ben gidiyorum, onun varlığı kabul edilemez”.

Suçlama hep aynı, Delmastro davası kesin olarak netleşene kadar hükümeti temsil edemiyor. Forza Italia’dan bakan yardımcısı Francesco Paolo Sisto ve Lig’den Andrea Ostellari artık bir komisyondan diğerine koşamayacakları için adalet bakanlığını ve üç müsteşarın pozisyonlarını da krize sokan bir durum. Ama Demokrat Parti ve Avs tavizleri kabul etmiyor.

M5’ler ayrıca Delmastro’yu ve hükümeti protesto etti. Bu ile Valentina D’Orso Delmastro’yu Def sorunuyla ilgili komiteye göndererek sadece “bir provokasyon” ve “değersiz bir sayfa daha yazmak istemek” tanımını yapmakla kalmadı. Bunun üzerine Yönetici, mahkeme salonunda aşağı inerek zaten “aptal” toplamıştı. Ancak M5S, Dems ve Avs gibi işleri bırakmak yerine, komisyondaki ekonomik manevraya karşı milletvekillerinin ve meslektaşlarının tüm şikayetlerini hükümetin kendisinin dinlemesini talep etti. Çünkü D’Orso, “demokratik meclislerde işler böyle yürür” diyor.