Davide Casaleggio: 'Izgara sütunu M5'lerden çıkarıldı'

Sezai55

New member
“Eğer duysaydım Beppe Grillo ve 5 Yıldız Hareketi'nin kurucu meclisine katılacak mı? Ama bunu bilmiyorum, konuşmalarımı özel tutmayı tercih ediyorum ama bu durumun biraz tatsız olduğunu düşünüyorum. Ancak arada sırada gerçekte başka konular hakkında konuşuyoruz.” Davide Casaleggio La7'de Omnibus'ta konuşuyorum.

Oğlu Gianroberto Casaleggio, Grillo ile birlikte 5 Yıldız Hareketi'nin kurucusu, şöyle açıklıyor: “Durumun biraz üzücü olduğunu düşünüyorum çünkü bugün siyasi bir örgütün geleceğine yönelik bir düşünce var ve bu düşünce esasen bazı temel dayanaklarını konuşmanın kendisinden dışlıyor çünkü Grillo bu sohbete gerçekten katılmış ve örneğin şu soruyu sormuştu: Garantör olarak bu görüşmenin hangi kriterlere göre yürütüleceği, üye sayısının ne olacağı, soruların nasıl seçileceği gibi sorular yanıtlanmadı.”

Casaleggio ayrıca “siyaset hakkında her zaman muhtemelen pek çok kişiden farklı bir şekilde düşündüğünü” belirtiyor. Öyle ki, “her zaman çeşitli düzeylerde milletvekili, meclis üyesi olmak için birçok fırsata sahip oldum ve hareketin genel mekanizması içinde aynı zamanda bakan olmak benim için muhtemelen kolay olurdu”. Bu anlamda şöyle açıklıyor: “Buradan bana da teklifler geldi ama her zaman bu teklifleri kabul etmemeye karar verdim çünkü bence siyaset yapmanın veya her halükarda katılımı teşvik etmenin en iyi yolu, en azından bana göre, insanların yakınlaşmasına ve statükoyu değiştirmesine olanak tanıyan sistemler inşa etmek.”

Bu hafta sonu yapılması planlanan 5 yıldızın kurucu meclisinde Casaleggio şu yorumu yapıyor: “Dediğim gibi, bu etkinliğin teması, bunları tasdik etmesi gereken noterin kim olduğunun bilinmemesidir. Üye sayısı ortaya çıktı. Dün, Ağustos ayında hareketin garantörü kaç tane olduğunu sormuş olmasına rağmen, bu oylamada doğrudan üstlenilmeyen bir garanti koleji yok. Saymak. En azından son yıllarda oyların noter tasdikini görmedim.”

Noter tasdikinin anlamı, “bu şeyi tasdik eden noterin kim olduğunun ifade edilmesi ve noter tarafından imzalanan belgenin görülmesi gerçeğidir. Bir daha görmedim” diye açıklıyor.