Çukurova Isı Avrupa’nın üretim üssü oldu: İthalatı kesti ihracata başlıyor

Eftal

Global Mod
Global Mod
Çukurova Isı A.Ş., 30 yılı aşkın bir müddetdir Türkiye ve Orta Doğu distribütörlüğünü sürdürdüğü Amerikan Roberts Gordon LLC firması ile Blackheat markalı borulu radyant ısıtma sistemlerinin üretimini artık Türkiye’de yapıyor. ABD’li iş ortağıyla lisans mutabakatı imzalayan Çukurova Isı, firmanın “Avrupa Üretim Üssü” oldu. Roberts Gordon’ın Blackheat marka mamüllerinin tamamı bundan daha sonra Çukurova Isı tarafınca Türkiye’de üretilecek, ihracatı da Türkiye’den yapılacak. Bu mutabakatla birlikte daha evvel ABD’den ithal ettiği Borulu Radyant Isıtma Sistemlerini, Roberts-Gordon lisansıyla Gebze’deki fabrikasında üretecek olan Çukurova Isı, CE işaretli olan bu eserleri bununla birlikte; AB ülkelerinin tamamına, İngiltere’ye ve Türkiye’nin etrafındaki ülkelere ihraç etme hakkını da aldı.

Ömer Cihad Vardan

İHRACATA KATKI SAĞLAYACAĞIZ

Lisans mutabakatıyla bir arada işbirliklerini bir üst düzeye taşıdıklarını belirten Çukurova Isı İdare Konseyi Lideri Ömer Cihad Vardan, şunları kaydetti: “senelerdır eksiksiz ithal etmekte olduğumuz Blackheat radyant ısıtıcılarını bu muahede ile bir arada artık ithal etmeyeceğiz. Bunun yanı sıra Türkiye’de üreteceğimiz bu eserleri ihraç ederek, ülkemizin ihracatına da değerli katkı sağlayacağız. Zira bu işbirliği kapsamında yalnızca Türkiye’de üretim hakkını almış değiliz, hem de bu mamüllerin; etraf ülkelere, AB ülkelerine ve İngiltere’ye ihracat hakkını da almış bulunuyoruz. Sonuçta ülkemizin dış ticaret açığının azalmasına vesile olacağımız için hayli memnunuz.”

GAYEMİZ CİROYU İKİYE KATLAMAK

Çukurova Isı’nın kısa vadeli maksatları hakkında da açıklamalarda bulunan Vardan, “2023 yılına kadar Blackheat markalı borulu radyant ısıtma sistemlerinin üretim ve satışını, ötürüsıyla ciromuzu iki katına çıkarmayı hedefliyoruz” dedi. İşbirliğinin kapsamını hem eser tıpkı vakitte ölçü bazında genişlettiklerini aktaran Vardan, Çukurova Isı’yı yalnızca Avrupa’nın değil, dünyanın üretim üslerinden biri yapmayı hedeflediklerini söylemiş oldu.

Ömer Cihad Vardan – Roberts-Gordon İşvereni Paul Dines – Baba Saygıdeğer Vardan

30 yıl evvel bu biçimde başlamıştı

Roberts-Gordon ile uzun periyodik işbirliklerinin örnek bir ticari münasebet olduğunu tabir eden Ömer Cihad Vardan, 30 yıllık süreçte geniş kitlelere proje ve uygulama eğitimleri verdiklerini lisana getirdi. Vardan, fazlaca sayıda teknik eleman yetiştirdiklerini ve radyant ısıtma konusunda bir okul olduklarını vurguladı. Vardan, bu süreçte Türkiye’de yaklaşık 25 bin projenin tahlil ortağı olduklarını kaydetti. Artık de yıllardır ithal edilen blackheat borulu radyant ısıtma sistemlerini, Türkiye’de üretmeye başlayacaklarının altını çizen Vardan, “Radyant ısıtma alanında Roberts-Gordon’un ileri teknolojisi ile Çukurova Isı’nın kuvvetli mühendislik altyapısı ve geniş satış ağının birleşmesinin her iki şirketin muvaffakiyetini artıracağına inanıyoruz” diye konuştu.