Conte: “Grilo istediği için siyasetteyim, bölünme riski görmüyorum”

Sezai55

New member
“Siyasetle buradayım” çünkü o bana yalvardı Beppe Grillo“, Garantörlük rolü için de çağrıya evet demeden önce yaklaşık “2-3 ay kadar zamanımı kullandım”, “Grillo, 5 Yıldızlı Hareket'in krizini durduracak birisinin olmasını istedi”, “yönetilecek bir proje yoktu” “. Bunu söylemek Giuseppe Conteile çatışma hakkında Sky Tg24'te röportaj yapıldı Beppe Grillo. M5S başkanı şunu ekliyor: “Bir sorun vardı. Casaleggio kendisini üyelik arşivinin sahibi sanan kişi”.

Grillo, Schlein'e şöyle yazıyor: “Conte'yi alın, milyonlarca oyu verin”

kaydeden Gabriella Cerami

07 Aralık 2024

Olası bir bölünme konusunda Conte şöyle açıklıyor: “Hayır derdim, çünkü durum bana açık görünüyor. Şu anda garantör, yıllardır mücadele veren üyelerden oluşan topluluğun yolunu tanımıyor. Bir topluluk görüyorum bugün de kefilin önünde ayağa kalkıyor ve başını kaldırıyor”.

Grillo'nun olası yeni bir siyasi macerasına ilişkin eski başbakan ironik olmayan bir tavsiyede bulunuyor: “Yeni bir siyasi girişim oluşturmak istiyorsa bir vakıf kurun. Orada oğlum, yeğenim şunu söyleyebilir: benim yerime geç.. Ancak siyasi bir güç demokratik olmalıdır.”

Eski başbakan garantöre karşı devam ediyor: “Şimdi kıskançlığın, alaycılığın, hakaretin, hakaretin zamanıdır. Bu seviyede rekabet edemem ve şakalarla bile rekabet edemem ama eğer böyle devam ederlerse Casaleggio ve Grillo'ya da kendisine teklif edilenden daha önemli bir iş teklif edilecek. Di Maioçünkü şu anda bize yöneltilen tüm hakaretlerden, tüm hakaretlerden keyif alan koskoca bir dünya var.” diyor tekrar konuşurken. Anlaşmalar ve anlaşmazlıklar Nine'da: “Grillo karmaşık bir kişilik. Ben de öyle olacağım. Son yıllarda onu dahil etmek için her şeyi yaptım. Şimdi onu dinlerken söyleyebilirim ama bu üç yılda neredeydi? Siyasi seçimler, Avrupa seçimleri o her zaman işin içindeydi, program her zaman kendisine gönderiliyordu ve hiç gelmeyen 50 teklif hakkında gözlemlerini yaptı; gelen birkaç teklif zaten son yasama meclisinden gelen yasa tasarılarıydı. şimdi bir hak talep ediyor himaye”. Bir kez daha şunu tekrarlıyor: “Temel sorun, Grillo'nun, Draghi ile kişisel ilişkisini toplumun siyasi temsilinin önüne koyması gibi saf bir hatadır.”

Hareketin kurucu ortağının Demokrat Parti sekreterine gönderdiği mektup hakkında birkaç söz Elly Schlein Hareketin oylarını Demokrat Parti'ye taşıyacağı için Conte'nin kendisini olası bir Demokrat sekreter olarak gösterdi. “Konu zehirli ve kin dolu şakalar olduğunda Grillo rakipsizdir. Sorun ciddi, M5S üzerinde ölüm kalım hakkına sahip olduğunu düşünen bir kurucu garantörün sorunudur. Bu düşünülemez, biz yetişkinlerden oluşan bir toplumuz”, diye bitiriyor eski başbakan. Grillo'ya sadık ve sarı-yeşil hükümette bakan olan Danilo Toninelli'yi de affetmiyor: “Konuşmalarım sırasında uyuya mı kaldı? Eğer uyanık olsaydı daha iyi yönetirdi. Ve sadece bu da değil: Hakemler Heyeti'nde olduğu için kendisini sınır dışı edebilecek tek kişi odur, diye ekliyor: O bu topluluğun bir parçası, istediği sürece burası onun evi. Hepimiz aynı şekilde düşünmüyoruz.”

İttifaklar konusunda şunları gözlemliyor: “Demokrat Partiyle, Avs'la, hatta Takvim. Zaten bu yasama meclisinde sonuçlara ulaştık: farklılaştırılmış özerklik, birlikte yürüttüğümüz bir mücadele ve zaten Anayasa Mahkemesi'nin kararıyla mükemmel bir sonuç elde etti, sonra yasal asgari ücret var ve pek de iyi gitmedi çünkü hükümet, sömürülenleri mantıksız bir şekilde göz ardı ediyor. Halihazırda yaşadığımız savaşlar var çünkü fildişi kulemizde yarını beklemiyoruz – diye devam ediyor 5S başkanı – Diyalog var, sorun şu ki Chigi'ye gidiyoruz çünkü her şeyi yapmak için yönetmemiz gerekiyor Meloni'ye karşı çıkıyoruz çünkü o kötü ve bana göre o beceriksiz. Ne yapılacağını bilmek istiyoruz ve yalnızca kesin bir anlaşma temelinde karar vereceğiz, çünkü geçmişte zaten yanlış anlaşılmalar yaratılmıştı” diye ekliyor. “Aday mı? Sorunların en küçüğü. Ciddi ve güvenilir bir tercüman olmalı. Ancak birlikte yönetmek için koşulların mevcut olup olmadığını anlamadan adaya karar vermeyeceğiz”, diye bitiriyor Conte.

Birincisi, Hareket içindeki iç çatışmadan bahsetmeyi ilginç bulmuyor Alessandro Di Battista. “Conte ile Grillo arasında olup bitenler” hakkında hiçbir zaman yorum yapmadım, ancak bir yandan dört yıl önce siyasi nedenlerle ayrıldığım bir hareketin iç meseleleri hakkında konuşmak parça parça bir dünya savaşı ve çok yüksek bir çekimserlik beni sıkıyor. sebepler. Bunu pek kullanışlı bulmuyorum”, diyor başka bir misafir Anlaşmalar ve anlaşmazlıklar Dokuz'da.