Çınar, ziraî üretim alanındaki faaliyetleri inceledi

KripTon

Member
Yeşilyurt Belediye Lideri Mehmet Çınar, birlikteinde Ziraat Mühendisleri Odası Lideri Fevzi Çiçek, Malatya Pancar Ekiciler Kooperatifi Müdürü Abdullah Ertan, Yeşilyurt Belediye Lider Yardımcıları ve Yeşilyurt Belediyesi Ünite Müdürleriyle birlikte Cumhuriyet Örnekköy’deki Ziraî Üretim ve AR-GE Alanında devam eden arpa hasadını yerinde inceledi.

Yeşilyurt’u ziraî yatırımlarda marka ve örnek bir hüviyete kavuşturmak için önemli yatırımlarda bulunduklarını söyleyen Malatya’nın Yeşilyurt Belediye Lideri Mehmet Çınar, ” Ziraî Üretim ve AR-GE Alanımızda sonbahar ayında ekimini yaptığımız birinci sınıf kaliteli sertifikalı tohumlardan oluşan arpa ve buğdayların hasadına başladık” dedi.

Malatya Pancar Ekiciler Kooperatifinin yetiştiriciliğini yaptığı arpa ve buğday tohumlarından beklentilerin üzerinde randıman aldıklarını söz eden Malatya Pancar Ekiciler Kooperatifi Müdürü Abdullah Ertan, tarıma verdiği dayanaklardan dolayı Yeşilyurt Belediyesine teşekkürlerini sunarken, hububat hasatlarının güzel olmasını temenni etti.

Tarımın kıymetinin her geçen gün daha net anlaşıldığını belirten Ziraat Mühendisleri Odası Lideri Fevzi Çiçek ise, ” Yeşilyurt Belediyesi Ziraî Hizmetler Müdürlüğü nezaretinde burada gerçekleşen çalışmaları önemsiyoruz ve destekliyoruz.İçinde bulunduğumuz periyot kuraklığa bağlı olarak hayli önemli manada hububatlarda randıman kaybı telaşımız var, bunu öncesinden fark edip bu biçimde bir üretime ve çiftçilerimize rehberlik etme yahut kısmen de olsa gereksinimlerinin karşılanması noktasında bu hoş projeyi hayata geçiren Yeşilyurt Belediyesine teşekkür ediyorum” halinde konuştu.

Yeşilyurt Belediye Lideri Mehmet Çınar da, Ziraî Üretim ve AR-GE Alanındaki faaliyetlerin boyutunu her yıl geliştirdiklerini söz ederek, Yeşilyurt’un ziraî hizmetlerde markalaştırmak gayesine emin adımlarla ilerlediklerini söylemiş oldu.

Ziraî Üretim ve AR-GE Alanında sonbahar ayında ekimi yapılan arpanın hasadına başladıklarını vurgulayan Çınar, “Tarımsal yatırımlara örneklik teşkil eden yatırımlarımız ve projelerimizle tarımı desteklemeye, ziraatla uğraşan çiftçilerimize de katkı sunmaya aralıksız devam ediyoruz. Vilayet ve İlçe Tarım Müdürlüklerimiz başta olmak üzere bu manada faal çalışan kamu, kurum ve sivil toplum kuruluşlarımızla işbirliği halinde kıymetli projeler uyguluyoruz. Pandemi periyodunda arpa ve buğday üzere hububat konusunda önemli zahmetlerin yaşanacağı tarafında hazırlanan istatistikleri ve bilgileri yakından takip edip, bölgemizdeki ziraî faaliyetlerimize yoğunluk vermiştik. Ziraî alanda her hangi bir kahır yaşanmaması gayesiyle Kayısı Araştırma Enstitümüzle ortaklaşa kurduğumuz buradaki üretim alanımızda belirlediğimiz kısımlara birinci sınıf kaliteli sertifikalı tohumlardan oluşan arpa ve buğday ekimi yapmıştık ve artık hasat devrindeyiz. Arpa, buğday ve samanı sınıflandırıp ilaçlama başta olmak üzere gerekli hazırlık evrelerinden daha sonra hem Emanet Çarşımızdaki gereksinim sahibi ailelerimize yönelik toplumsal yardım faaliyetlerimizde tıpkı vakitte çiftçilerimize kontratlı ekim modeliyle takviyede bulunacağız” tabirlerini kullandı.

Tarımın kıymet ve pahasının son periyotlarda daha fazla öne çıktığını hatırlatan Çınar, “Verimli topraklara ve çalışkan insanlarıyla ziraî bakımdan güçlü bir potansiyele sahip Yeşilyurt’umuzun farklı bölgelerindeki atıl vaziyetteki alanları ziraî yatırımlarımız içerisine katıp, bu kuvvetli yapıyı ön plana çıkarmaya çalışıyoruz. Kurduğumuz tesislerle hububat, meyve ve peyzaj mamüllerini pak ve nizamlı alanlarda yetiştirip tarımda Yeşilyurt’un ismini ülke çapında duyurmaya çok ediyoruz. Üreticilerimize ve ziraatla uğraşan çiftçilerimize önemli dayanaklar verip, ekim ve üretim devrinde rehberlik edebilecek bir çalışma düzeneğini da oluşturduk. Kirazın geliştirilmesi, kayısı ve türevlerinin güzelleştirilip pazar hisselerini artırıp meblağlarının yükselmesi ortasında çalışma alanlarımızı genişletiyoruz. Buradaki alanımızda geçen yıl nohut ve fasulye ekiminin yanı sıra park alanlarımızda kullandığımız rulo çimlerimizi ve küçük fidelerimizi üreterek belediyemize ek gelir kazandırmıştık. Yeşilyurt’umuzda tarımı hareketlendirmek, toprağımızı bereketlendirmek, alın teri ve bin bir emekle çalışan çiftçilerimizi desteklemek ismine paydaşlarımızın da dayanaklarıyla çabalarımızı her geçen gün artırmaktayız. Bu alanda da argümanlı olduğumuzu alanında tecrübeli uzman gruplarımızın çalışmalarıyla kuvvetli bir biçimde hissettiriyoruz” diye konuştu. – MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı