Cengiz Ünder’den Trabzonspor’lu Abdullah Avcı’ya övgü dolu kelamlar

İzmirliEfe

New member
Fransa Ligue 1 takımlarından Marsilya’da forma giyen Cengiz Ünder, Bein Sports’a açıklamalarda bulundu.

Ulusal oyuncu, Marsilya’daki birinci günlerinden ve Medipol Başakşehir’den eski teknik yöneticisi Abdullah Avcı’dan bahsetti.

‘Ben senden 3 kat daha deliyim’

Cengiz Ünder, Marsilya’daki birinci günlerinden bahsederken, “Marsilya’ya gittiğimde liderimizle yemekteydik. Hocamızla manzaralı konuştuk. Sampaoli hocam bana ‘Duydum senin biraz çılgınlıkların, deliliklerin olabiliyormuş. ‘Ben senden 3 kat daha deliyim’ dedi. Çok renkli ve çılgın bir hoca. Onunla çalıştığım için fazlaca memnunum.” sözlerini kullandı.

“Avrupa’dakilerden bir farkı yok”

Abdullah Avcı’nın eski öğrencisi olan Ulusal oyuncu başarılı teknik adamdan ve onun taktik zekasını, övgü dolu sözlerle anlattı. Cengiz, “Futbolu Abdullah Avcı’dan öğrendim. Taktik bilgisi devasa yükseklikte bir hoca. Avrupa’da da bunları gördüğüm için oradakilerden bir farkı yok. Çok üst seviye tahlil sistemi var. Karşı rakibin en tesirli oyuncularını bile durdurabiliyor. Ondan hayli şey öğrendim. Beni epey genç yaşta Üstün Lig’de oynattı. Benim için fazlaca pahalı bir hocamdı.” dedi.

Cengiz Ünder’in karnesi

Futbola Bucaspor Altyapısında başlayan Cengiz Ünder, Altınordu Altyapısına geçiş yaptı. Burada A kadroya kadar yükselen genç oyuncu, 2016 yılında 4,8 Milyon Euro’ya Başakşehir’e gönderildi.

1 dönem Medipol Başakşehir forması giyen Cengiz, yıldızının parlamasıyla İtalyan devi Roma’ya 14,25 Milyon Euro karşılığında satıldı.

1 dönem Leicester City’e kiralanan 24 yaşındaki futbolcu, İngiltere macerasından daha sonra Marsilya ile imzaladı.

Fransız kulüpte bu dönem 20 maça çıkan Cengiz Ünder, 6 kere rakip fileleri sarstı. Ünder, 1 defa de arkadaşlarına gol pası verdi.