Cecilia Strada, Kiev'deki silahlar konusunda Demokrat Parti'den uzaklaşıyor: “Yeni sevkiyata hayır, pazarlık yapmamız gerekiyor.” Picierno ve Sensi:

Sezai55

New member
“Gönderilmesi Ukrayna'daki silahlar işe yaramadı. Savaşın başlamasından iki yıl sonra, askeri destek ve silah gönderilmesi yeterli olsaydı, Ukrayna'yı barış içinde kutluyor olurduk ama bunun yerine hâlâ ölüleri sayıyoruz. Savaştan çıkmanın tek yolu müzakeredir; iki yıl sonra ateşkes zamanı gelmiştir”. Cecilia Stradaiçin aday Avrupalı Kuzey Batı'nın liderleri olarak PDradyoda konuşurken bir Kısacık an Sunuculuğunu Luca Telese ve Giuliano Guida Bardi üstleniyor. Ukrayna'ya yeni silah gönderilmesine karşı oy kullanıp kullanmayacağı sorulduğunda Strada şöyle yanıt veriyor: “Neyse ki Demokrat Parti, ifade özgürlüğünü korurken karşı oy kullanan milletvekilleri ve senatörlerin bulunduğu yekpare bir yapı değil, bir galaksi. Benim görüşüm şu: Savaşın kaçınılmaz bir gerçek olduğunu kafamızdan çıkarmamız gerekiyor. Yirmi yedi üye devleti yeniden silahlanmaya ve cephanelik inşa etmeye davet ederek barış yaratmayacağız. Orduları bir sisteme dönüştürmek bir silahlanma yarışı değildir.”

Demokrat Parti lideri Cecilia Strada: “Avrupa'da eşitsizliklerin azaltılması için mücadele edeceğim”

kaydeden Federica Venni

24 Nisan 2024

Ancora Strada şunu ekliyor: “Pd'nin Avrupa seçimleri için yürüttüğü kampanyada bir slogan şöyle diyor: Savaş Avrupası değil, barış için Avrupa. Barış inşası budur; savaşı kendi alanından dışlayan bir sistem üzerinde bu şekilde çalışabiliriz. bana da öyle geliyor Schlein Ateşkes konusunda çok net olun. Eğer aralarında seçim yapmak zorunda kalırsam Alemanno Ve GueriniAvrupa seçimleri için Demokrat Parti'nin seçim kampanyasını seçiyorum.”

2024 Avrupa seçimleri için Pd adayları: listeler ve liderler

21 Nisan 2024

Ayrıca Ukrayna'ya daha fazla silah gönderilmesi konusuna da müdahale ediyor Pina PiciernoDemokrat Parti'den ayrılan ve Haziran seçimlerinde yeniden aday gösterilen milletvekili: “Kiev'e verilen askeri, siyasi, sosyal ve ekonomik savunma desteği sorgulanamaz ve Avrupalı siyasi ailemiz açısından bu, küçümsenemez bir noktayı temsil ediyor; Bu meydan okumada Avrupa'nın güvenliğinin, liberal demokrasilerimizin geleceğinin ve özgür dünyadaki barışın bir kısmı tehlikede. Eğer Ukrayna bugün hala mevcutsa, bu Avrupa ve NATO ülkelerinin Ukrayna halkına sürekli sağladığı destek sayesindedir. Adil ve mümkün olan tek barış, Ukrayna'nın toprak bütünlüğünden geçer.”

Hatta Senatör Filippo Sensi bile Avrupa seçimleri adayının çizgisiyle arasına mesafe koyuyor: “Tüm adaylarımızın ve genel olarak herkesin görüşlerine saygı duyuyorum. Bana kalırsa, Demokrat Parti'nin her zaman yaptığı gibi, her zaman Ukrayna'ya askeri destek verilmesi yönünde oy vermeye devam edeceğim. Saygıdan, tercihten, değerlerden, Avrupa fikrinden dolayı”.

Konular