Çaykur Rizespor’un Brezilyalı futbolcusu Boldrin: “Rize benim için sevgi demek”

KripTon

Member
RİZE (AA) – Spor Toto Muhteşem Lig takımlarından Çaykur Rizespor‘un Brezilyalı orta saha oyuncusu Fernando Boldrin, Rize‘yi kendisinin ve ailesinin epeyce sevdiğini, Rize‘nin kendisi için “sevgi” demek olduğunu söylemiş oldu.

Yeşil-mavili takımın 4 dönemde 96 kere formasını giyen 32 yaşındaki orta saha oyuncusu, AA muhabirine, Rize‘ye geldiği günden itibaren her insanın kendisine sahip çıktığını ve kucak açtığını anlattı.

Kulübe 4 yıl evvel kiralık oyuncu olarak geldiğinin altını çizen Boldrin, yaşadığı süreçte epeyce keyifli olduğunu söz etti.

Tesislerin kapısından içeri girdiği birinci andan itibaren aile ortamında olduğunu aktaran Boldrin, “O periyot liderimiz, yöneticilerimiz, birlikte oynayıp giden oyuncu arkadaşlarım, çalışanlar hepsi kalbimde başka yerde. Kalbimde epeyce farklı bir yeri var Rize‘nin. Rize benim için sevgi demek. Ben burayı fazlaca seviyorum. Hem ben hem ailem.” diye konuştu.

Çaykur Rizespor‘a geldiği birinci dönemi unutamadığına değinen deneyimli oyuncu, “Çok şeyleri unutamadım lakin birinci geldiğim yıl, ligin birinci yarısı fazlaca sıkıntı geçmişti. Ligin birinci yarısını bir galibiyetle bitirmiştik. daha sonra Okan Buruk hocamız geldi. Kendisine epey büyük hürmet ve sevgim var. İnanılmaz bir dokunuş yaptı. Çok süper bir dokunuş yaptı. Bence herkes için unutulmazdı. Alanımızda epeyce farklı bir oyun, seyirci ambiyansı inanılmazdı. Çok farklı bir ikinci yarı yaşadık ve unutulması imkansız.” değerlendirmesinde bulundu.

Yeşil-mavili grubun iç saha maçlarının hayli farklı olduğunu kaydeden Boldrin, “Çaykur Rizespor iç saha maçlarını epeyce farklı oynuyor. İç saha oyun anlayışımız farklı oluyor ve daha epeyce galip geliyoruz. Yeni gelen arkadaşlarımıza da bunu aşılamaya çalışıyoruz. Ligde son dört iç saha maçında kazanarak bir başlangıç yaptık, başımızı kaldırdık. Evimizdeki güzel oyun ve galibiyetlerin taçlanması için dışarıdan puan yahut puanlar getirmeliyiz. Bu oyuncu kümesi ile onu başarabilirsek 4 yıl evvelki döneme benzeri şeyler yaşayabiliriz. Bütün taraftarlarımızı keyifli edeceğimize inanıyorum.” sözlerini kullandı.

Türkiye’deki biroldukca kadronun dönem içerisinde epeyce fazla transfer gerçekleştirdiğini belirten Brezilyalı futbolcu, şu biçimde devam etti:

“Çok fazla oyuncu değişimi, mevcut kadroda duran oyuncuları da epeyce fazla zorluyor. Geçen dönem oynadığım oyuncularla uyumum vardı. Bu sene ekip büsbütün değişti diyebiliriz. Onlar bana ben onlara alışmaya çalışıyorum. Bu kadar fazla oyuncu değişimini gerçek bulmuyorum. Bir oyuncu ekibe alıştıysa, uygunsa, o kadrosu seviyorsa ve bunu siz biliyorsanız, o futbolcu ile devam etmenin yollarını aramak gerekiyor. Bundan daha sonra umarım biz kulüp olarak bunu başarabiliriz. Dönem başında yaşadığımız kasvetin da niçini aslında bu. Kimi şeyler rayına oturmaya başladı. Herkes ne yapabileceğini, ne yapamayacağını biliyor. Alışma devrini bitirdiğimizi ve bundan daha sonra daha başarılı olacağımızı düşünüyorum.”

Hafta sonu alanlarında Öznur Kablo Yeni Malatyaspor ile yapacakları maçla ilgili taraftarlara Türkçe seslenen Boldrin, “Malatya maçı inşallah üç puan.” sözünü kullandı.

AA / Muhittin Sandıkçı – Spor Haberleri