Cargill Türkiye, 60. yılında eser çeşitliliği ve ihracatla büyüyor

Eftal

Global Mod
Global Mod
Besin, biyoendüstri ve hayvan beslenmesi alanlarında dünya başkanı pozisyonunda olan Cargill, Türkiye’de yatırım ve büyümeyle geçen 60 yılını kutluyor. Cargill Türkiye, 60 yılda yurt içi ve yurt haricindeki müşterilerine katma paha sağlayan değerli bir üretim üssü pozisyonuna geldi. Memleketler arası bir şirket olan Cargill ortasında Türkiye’nin rolü yükseldi.

Cargill’in 66 ülkeyi içine alan Orta Doğu, Türkiye ve Afrika (META) bölgesindeki operasyonlarındaki stratejik merkezi İstanbul oldu. Son olarak şirketin Hindistan merkezli besin operasyonlarının idaresi de İstanbul’dan yapılacak. Hindistan’ın Orta Doğu, Türkiye ve Afrika (META) bölgesine katılmasıyla bir arada Cargill’in, Türkiye merkezli operasyonlarının gücünden daha fazla yararlanması sağlanacak.

Cargill Besin Orta Doğu, Türkiye ve Afrika İdare Heyeti Lideri ve CEO’su Murat Tarakçıoğlu, “Türkiye pandemi daha sonrası periyotta kıymetli bir üretim ve yatırım bölgesi olarak öne çıkıyor. Hindistan, Orta Doğu ve Afrika içindeki ticari alakalar gelişmeye devam ederken, Cargill Türkiye bölgede daha büyük bir liderlik rolü üstlenerek bu büyümeyi kolaylaştırmak üzere eşsiz bir pozisyona sahip” dedi.

Cargill, 1960 yılında lokal iştirakle besin kesimine girerek Türkiye’deki faaliyetlerine başladı. 60 yıl boyunca Türkiye’ye 530 milyon doları aşan yatırım yaparak, yurt içi eser portföyünü çeşitli besin bileşenleri, biyoendüstriyel gereçler ve hayvan beslenmesi eserleriyle genişletti. Bugün ambalaj, farmasötik, biyoenerji, dokular, boyalar ve daha fazla eser için inovatif tahliller sunuyor. Bu mamüllerin büyük oranda Türkiye’deki fabrikalarda üretilmesiyle, ithal mamüllerin yerine lokal üretim geçiyor. bununla birlikte ülke iktisadına katkıda bulunarak, dünyanın dört bir yanındaki pazarlara ihracat fırsatları yaratıyor.

“Türkiye’de 60 yıldır eser çeşitliliğine odaklanarak kararlılıkla çalışıyoruz. Tüketici trendlerine uygun inovatif besin eserleri ve hayatın her alanına dokunan bitkisel bazlı, sürdürülebilir eser alternatifleri geliştirdik” diyen Tarakçıoğlu şu biçimde devam etti: “Önümüzdeki 60 yıla baktığımızda, bu evvelarimizi muhafazaya devam edeceğiz. Bitkisel bazlı proteinler, biyoendüstriyel ve farmasötik kalitesinde ham unsurlar üzere katma kıymetli eserler geliştirmeyi sürdüreceğiz.”

İnovasyon, Cargill’in Türkiye’deki operasyonlarının temel vizyonunu oluşturmaya devam ederken, sürdürülebilirlik ve toplumsal sorumluluk çalışmalarına da yansıyor. 1000 Çiftçi 1000 Rahmet Programı kapsamında Türkiye’deki çiftçilere sürdürülebilir tarım formları üzerine eğitim, dijital tarım araçlarına erişim ve tarlalarına özel danışmanlık üzere hizmetler sağlıyor. Cargill Türkiye’nin 60’ıncı yılını kutladığı bu vakitte, geleceğin bayan önderlerini yetiştirme amacıyla hayata geçirdiği Geleceğe 60 Önder Programı ise 60 üniversite öğrencisine bursun yanı sıra şahsi ve mesleksel gelişim takviyesi sağlıyor.

Cargill’in Türkiye’deki mevcut operasyonları içinde en son teknolojiye sahip dört üretim tesisi yer alıyor:

• Orhangazi’de bulunan mısır sürece tesisinde, yüzde yüz doğal ve yerli mısırdan besin nişastası, mısır lifi, tatlandırıcı ve endüstriyel nişasta üretiliyor.

• Balıkesir’de bulunan Turyağ tesisinde, trans yağ ve kolesterol içermeyen, doymuş yağ oranı azaltılmış, daha sağlıklı yenilebilir bitkisel yağlar üretiliyor.

• Dilovası’ndaki biyoendüstriyel üretim tesisinde, trafo yağları, sondaj yağları ve endüstriyel esterler üzere gelişmiş bitkisel bazlı gereçler üretiliyor.

• Sakarya Hendek’teki hayvan yemi üretim tesisinde, yüksek kaliteli hayvan yemleri ve premiksler üretiliyor.

Cargill Türkiye, bu tesislerde üretilen eserleri 70’i aşkın ülkede hizmet verdiği müşterilerine ihraç ediyor.

Türkiye’de Cargill

Türkiye’de faaliyetlerine 1960’lı senelerda başlayan Cargill’in besin, besin üretimi, endüstriyel & biyoendüstriyel eserler, yem ve paketleme dallarına çeşitli girdi ve orta mamul üreten toplam dört fabrikası bulunmaktadır. Şirket, 1992 yılında İstanbul’da açılan Türkiye merkez ofisinin yanı sıra Adana ve Ankara’daki ofisler ile Bursa, Balıkesir ve İzmit’te yer alan üretim tesislerinde toplam 650’den çok çalışanıyla hizmet vermektedir. Daha fazla bilgi için www.cargill.com.tr’yi ziyaret edebilirsiniz.

Cargill Hakkında

Cargill, 70 ülkedeki 155 bin çalışanı ile dünyanın inançlı, sorumlu ve sürdürülebilir bir biçimde beslenmesini sağlamak için durmak bilmeden çalışıyor. Her gün insanları ve hayvanları muhtaçlık duydukları besinlerle, besin üreticilerini bileşenlerle ve çiftçileri pazarla buluşturuyor. Cargill olarak, 125’i aşkın ülkede sağlam iş ortağı kimliğimizle besin, tarım, finans ve endüstriyel alandaki müşterilerimize hizmet sunmak için 155 yıllık tecrübemizi yeni teknolojiler ve bilgilerle birleştiriyor, daima birlikte, tarım için daha kuvvetli ve sürdürülebilir bir gelecek inşa ediyoruz. Detaylı bilgi için www.cargill.com’u ziyaret edebilirsiniz.