Çalışma ve Toplumsal Güvenlik Bakanı Alım deklare etti: Türkiye yüzde 10 büyüyecek

Eftal

Global Mod
Global Mod
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafınca TCDD’ye ilişkin konferans salonunda “Omuz Omuza 165 Yıl-Demiryolu Emekçi Buluşması” gerçekleştirildi.

Buluşmaya Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Çalışma ve Toplumsal Güvenlik Bakanı Vedat Alım, Türk-İş Genel Lideri Ergün Atalay, TCDD Nakliyecilik A.Ş Genel Müdürü Hasan Pezük ve demiryolu emekçileri katıldı.

‘TÜRKİYE YÜZDE 10 BÜYÜYECEK’

Burada yaptığı konuşmasında memleketler arası kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye’nin ekonomik büyüme kestirimlerini yükseltmesini de kıymetlendiren Bakan Alım, “Bugün Standard&Poor’s Türkiye’nin büyüme sayılarını, iddialarını değiştirdi. Yüzde 4 olan iddialarının yüzde 8’i aşacağını açıklamış. Daha evvel IMF değiştirdi bu sayısı, ondan evvel Fitch değiştirdi. Bütün milletlerarası kuruluşlar Türkiye’ye karşı yürütülen projenin bir modülü olarak negatif açıklamalarda bulunmuşlardı. Hepsi pişman oldular, hepsi yalancı çıktılar. Çok geçmeden hepsi değiştirdiler sayıları. Ben onların daha da değiştirmeleri gerektiğini düşünüyorum. Zira bu yılın sonunda Türkiye yüzde 10 büyüyecek. Bunu da tesadüfen söylemiyorum” dedi.