Brain Trust – Haber

BenMelek

New member
Geçen Cuma öğleden sonra, Stamford, Conn. Şehir Merkezi'ndeki bir Marriott'un lobisinde, Times'ın bulmaca editörü tarafından düzenlenen 47. Amerikan bulmaca turnuvasını ziyaret edenler, Word of Words Confab -nerds toplandı. Veteran bulmacalar, eski arkadaşları eve dönüşün heyecanıyla karşıladı. İlk oyuncular gergin bir şekilde gülümsedi ve favori bir bulmacaya bir göz atmayı umarak başkalarının isimlerine baktılar. Bazıları, hoş geldiniz tablosunda istiflenmiş birçok bulmaca bulmacasından birinde sohbet etmek veya çalışmak için gruplara ayrıldı. “Elektrik!” Defterime karaladım ve tutkulu bir gözlemci olma çabalarım olmasına rağmen olay yerine hevesle gülümsedim.

Geçen haftasonundan önce kendimi bir bulmaca olarak gördüm, zamanları düzenli ve biraz hızda şaşırttığım kadarıyla. 2006'dan itibaren “Wordplay” belgeselini gördüğümden beri, turnuvaya katılmayı hayal ettim, ama sadece boşta, bazen tek bulmacaımın bütün bir hafta sonunu bulmacalarla nasıl geçirmenin eğlenceli olduğunu düşündüğünü düşündü. Ne amatör olduğumu bilmiyordum. Turnuvada Cumartesi günü üç dakika içinde bir bulmacayı bitirebilecek Confused ile karşılaştım. Bir kurucunun adını sunduğunda, bu kişiyi zamanında kaç bulmaca bulmacasının yayınladığını hatırlatan bir hayranla tanıştım. Operanın cricianist bir fantomu olarak, ızgara baskılı pelerin ve maske ve gövdesi büyük bir kalem olan bir gülle dolu bir kalıp elbiseye tanık oldum.

“Burada sıradan bulmacalar yok,” diye yazdım gece geç saatlerde Pinot Grigio'yu yudumladığım ve iki tasarımcıyı, ızgaranın gerçekten bir araya geldiği bir bulmaca bulmacasını tanıdıklarında hissettikleri ecstasy'yi duydukları ve zarif bir bulmacayı tamamlamak için iki tasarımcı duydum.

Cumartesi günü 30 dakika içinde atanmadığım rakiplerle altı bulmaca yaptım ve ligimin dışında olmadığım için gurur duydum. Ancak, son tura girme umudu olmayan (ana ödül: 7.500 ABD doları) neredeyse 1000 turnuva insanının çoğunluğu gibi, zamanlarım önemsizdi. Mesele topluluk, takıntılı olan ortak aşk ve müdahale katılımcılarıydı. İlk bulmaca oturumundan sonra otel asansöründe, yabancı yoldaşlar almadıkları ipuçları hakkında ortaya çıktıklarında silahlarında yerdiler: “Bekle,” Elde Nakit “için üç harfli bir kelime nasıl?” Hepsinin bitirdiği bulmacalar, bir konuşma başlatmak, yere geldiklerinde oyalanmak ve sohbet etmek ve daha sonra öğlen birlikte yemek yemeyi planlamak için yeterince bir bağlantıdı.