Bonino'dan Renzi'ye: “Von der Leyen'in AB'deki tekrarına hayır mı diyorsunuz? Daha sakin olmalı.” Söndürüyor: “Ben Emma'dan daha coşkuluyum ama aynı

Sezai55

New member
sayısı Matteo Renzi Avrupa Komisyonu'nun şu anki başkanından bir tekrar mı? “Birlikte veya ayrı Ursula von der Leyen…müttefikim Renzi'ye daha sakin olmasını ve seçim sonuçlarını beklemesini söylerdim”, diye cevaplıyor kuru bir tavırla Emma Bonino olası bir onarıma açılıyor Carlo Calenda Strasbourg'da: “Avrupa Parlamentosu daha verimli bir toprak değil, bunu kendimiz yapıp acele etmeliyiz.”

İki liderin önderliğinde Avrupa Birleşik Devletleri listesindeki ilk iç çatışmalar yaşandı. Avrupa seçimleri için yarışan listenin radikal ikonu ve destekçisi Bonino, “vatandaşlara saygıdan da olsa” sandıktan önce isimler ve ittifaklar hakkında konuşmak istemiyor. Von der Leyen “bir süre öncesine kadar güçlüydü, şimdi gözden düşmüş gibi görünüyor, umarım herkes daha sakin olur. Vatandaşın neye oy vereceği önemli değil, tahminleri bırakalım, ABD'yle ilgilenelim. Avrupa Devletleri – Bonino'yu Avrupa seçimleri için Ansa forumuna ekliyor – Vatandaşlara duyduğumuz saygıdan dolayı da olsa hepimiz daha sakiniz”.

Renzi: “Meloni İtalya'ya karşı çalışıyor. Berlusconi olma fırsatını kaçırdı”

kaydeden Giovanna Vitale

20 Mayıs 2024

Kısacası, eğer istenirse huzur “evin altındaki barda bile” sağlanabilir, ancak – Bonino daha sonra şunu belirtiyor – eğer beni ziyarete gelen Calenda Renzi orada olduğu için orada olmadığını söylemeye devam ederse, oradadır. harika bir proje değil. …Avrupa Parlamentosu daha verimli bir alan değil. Bunu kendimiz yapmamız ve acele etmemiz gerekiyor.” Bu bağlamda Bonino, IV. Genel Başkanın diğer aday parti liderleri için yaptığı tanımlamayı bile sahiplenmiyor: “Göreve aday olup sonra gitmeyenler” için “hain” kelimesini kullanmam. Avrupa'ya, “Yasa dışı bir şey yok ama bunda rahatsız edici bir şeyler var çünkü sanki vatandaşlarla dalga geçiliyormuş gibi.” Più Europa'nın kurucusu, Avrupa Birleşik Devletleri listesinin (+E, Iv, sosyalist parti ve diğerleri) geleceği hakkında hiçbir şey söylemiyor bile: Bu, İtalya'daki bir sonraki seçim atamaları için de daha geniş bir ittifakın başlangıcı mı? “Acele etmeyelim, fren yapıyor, Haziran'daki oylamanın gelecek açısından belirleyici olacağını düşünüyorum. Bunun daha sonra bir etkisi olur mu bilmiyorum”. Action'dan topu alıyorlar: “Renzi'nin sakinleşmesi gerektiğini söyledi” ve “Avrupa seçimlerinden sonra ittifak kurma konusunda bile emin değiller”, bu yüzden “yeni bir ittifaka oy vermenin hiçbir anlamı yok” sahte koalisyon”, Calenda ve Elena Bonetti'yi yorumluyor.

Renzi, Emma Bonino'nun sükunet çağrısına şöyle yanıt veriyor: “Bu, çalışan bir ekibin işareti. Emma Bonino'ya çok minnettarım. O ve ben çok farklıyız. Doğru, ben çok sakin bir insan değilim, ben Öte yandan coşkulu bir tip olan Emma'nın çok daha diplomatik bir profili var, ancak ikimiz de veto hakkının aşılması gibi birçok konuda hemfikiriz – diyor Gedi grubunun web konuşmasının konuğu – Bana göre Ursula von der Leyen Emma Bonino, 'Seçimlerin nasıl olacağına bakalım, sonra konuşuruz' diyor. Bana göre bunlar iki karşıt müdahale değil, sadece Emma Bonino ile ben konuşuyoruz. Avrupa” diye ekliyor.

Ele alınan konular arasında Avrupa'daki olası ittifaklar ve Avrupa Komisyonu'nun gelecekteki başkanı da yer alıyor. “Meloni'nin ne yapacağını bilmiyorum. Partisini merkeze taşımasını tavsiye ettim, bir yıl önce tavsiye ettim ama beni dinlemedi. Ne yapacağını bilmiyorum. Meloni destek olabilir mi?” Draghi mi? Onun yerinde olsaydım, Draghi'yi hayatım boyunca kucaklardım”, diye bitiriyor Renzi.