Bonaccini ve Fedriga Avrupa Şampiyonası’na yaklaşıyor: “Başvurmuyoruz”. Ve her Bölgedeki CPR’ler hakkında tartışıyorlar

Sezai55

New member
Karşıt taraflar ama oldukça uyumlu fikirler. Bir yanda Avrupa seçimleri yarışına hayır, diğer yanda hükümetin her Bölgedeki düzensiz göçmenler için CPR sağlama kararına ilişkin şüpheler. İki konu hakkında konuşuyoruz Stefano BonacciniEmilia Romagna Demokrat Partisi başkanı ve Kuzey Ligi üyesi Massimiliano Fedriga, Friuli Venezia Giulia’daki karşılığı. Tamamen farklı siyasi gruplardan iki vali (solda Bonaccini, sağda Fedriga), ancak Monica Maggioni iletime Yarım saat içinde Rai3’te kendilerini benzer şekilde ifade ediyorlar. Bonaccini, “Ben Avrupa seçimlerine değil, dede olmaya adayım” diyerek esprili bir şekilde televizyonda 2024 seçimlerine katılmayı düşünmediğini açıkladı. Fedriga’nın görüşünü takip eden bir görüş şöyle: “Salvini Avrupa seçimlerinde valileri sahaya çıkaracağınızı mı söylüyorsunuz? Aday değilim, yardım edeceğim ama birkaç ay önce bir görev aldım ve beni Friuli Venezia Giulia’nın başkanı olarak seçen vatandaşlara haksızlık edemem.”

Ve Meloni’nin her bölgede olmasını istediği, geri göndermeler için gözaltı merkezleri olan CPR’ler konusunda Carroccio valisi, Salvini’nin katı çizgisine karşı soğukkanlı ve uyumsuz olduğunu kanıtlıyor: “CPR’ler her derde deva değil, sorunun bir kısmını çözüyor. Basitçe Avrupa’nın yeniden dağıtımına dönüşemeyecek, yalnızca Avrupa ülkeleri arasında serbest dolaşım sağlayan değil, aynı zamanda sınır ülkelerinin de sınırlarını kontrol etmesini sağlayan Schengen’i uygulamaya koyması gereken Avrupa müdahaleciliğine ihtiyacımız var. Avrupa yasallığı garanti etmelidir”. Ancak daha sonra, gösterilen şüpheleri kısmen düzelterek şunları ekliyor: “Benim bölgemde CPR var, Gradisca’da olan ve uyuşturucu ticareti, özel şiddet, küçüklere karşı şiddet gibi sabıka kaydı olanların ülkelerine geri gönderilmesine hizmet ediyor. İtalyan topraklarında işlendi ve yapılmadı. Alternatifler, onların bölgede serbestçe dolaşmasına izin vermek ve durumun böyle olduğunu düşünmüyorum, ya da onları ülkelerine geri göndermek.”

Bonaccini’nin vizyonu daha net çünkü CPR hakkında bir şey duymak istemiyor. “Emilia-Romagna’da CPR’ye hiçbir zaman hayır demedim, bana göre ne Emilia-Romagna’da ne de diğer bölgelerde bunlara gerçekten ihtiyaç yok”. Kısaca dem şunu savunuyor: “Eğer tehlikeli insanları oraya koymak gerekiyorsa , bence onlar CPR’ye değil hapse atılmalı. Sorun şu ki, artık çadır kentlere gitme riski taşıyan diğer tehlikesiz göçmenleri nereye koyacağımızı bilmiyoruz.” Dolayısıyla Bonaccini’ye göre, “müzakere etmek için Avrupa’ya gitmemiz gerekiyor. Ancak yıllarca ‘önce İtalyanlar’ dedikten sonra Macarlara ve İsveçlilere giderseniz, diğerleri ‘önce İsveçliler ve Macarlar’ der. MacronNeyse ki dayanışmaya açıldı ama Avrupa’yı göçmenleri yeniden dağıtmaya ikna etmemiz gerekiyor çünkü hiçbir ülke, hatta İtalya bile ayrım gözetmeksizin herkesi ve herkesi karşılayamaz”.