Boccia ve Rai CEO'suna mektup: “Sangiuliano korundu, ben zarar verdim”

Sezai55

New member
Maria Rosaria Boccia Rai'nin CEO'suna yazıyor Giampaolo Rossiondan Sangiuliano davasıyla ilgili “gerçekleri ortaya çıkarmasını” istemek. Pompei'li iş kadını tamamen eski Kültür Bakanı lehine çıkan bir hikayeden şikayetçi Gennaro Sangiuliano ve gazeteci eşi Federica Corsini, Belgeler arasında Sangiuliano'nun Boccia ile ilişkisine dair ikili arasında kayıtlı bir konuşmanın da yer aldığı Report'un son bölümünün yayınlanmasından sonra. “Şahsıma, işime ve ailemin geçmişine zarar vermeye devam eden son derece ciddi bir durumu size temsil etmenin aciliyetini hissettiğim için – mektupta okuduk – size son derece kararlılıkla yazıyorum.”

Report'un sesine maruz kalan Sangiuliano: “Arkasında kim var?”. Ranucci: “Bu özel bir mesele değil”

kaydeden Lorenzo De Cicco

11 Aralık 2024

Rossi'ye gönderilen mektupta, Kültür Bakanlığı'nın müstakbel meclis üyesi Rai'den yanıt verme hakkını istiyor ve aynı zamanda önde gelen İtalyan gazetelerinin yöneticileriyle de iletişime geçme niyetini açıklıyor. Rossi'yi, Sangiuliano ile “oldukça yakın kişisel ilişkileri” nedeniyle önyargılı bir tavırla suçluyor. İddia “onu korumak ve kollamak”.

Harfler

Report'un bölümünde – Boccia'nın altını çiziyor – “dönemin bakanı Gennaro Sangiuliano ile eşi arasındaki kısa bir ses alıntısı yayınlandı. Bu birkaç saniyenin ifşa edilmesinin ardından, İtalyan basını, daha kurumsal boyutuyla – nüfus değil, Beni sosyal ağlar aracılığıyla ve hatta sokakta destekleyen ve cesaretlendiren kişi, yalnızca bu tek klip karşısında öfkelendi ve onun içine yerleştirildiği daha geniş ve daha hassas bağlamı suçluluk duygusuyla görmezden geldi.”

İş kadını, “dikkatin yalanlardan, yersiz baskılardan ve çıkar çatışmalarından oluşan genel çerçevesinden başka yöne çekilmesini, öfkeyi acı verici de olsa net bir şekilde gösterme değeri olan özel bir görüşme üzerinde yoğunlaştırmayı kabul edilemez buluyor” Bakanın karısının hikayemdeki gerçek rolü. Nihayetinde açıklama fırsatını kullanmak yerine bir parça üzerinde ısrar etmek, kamuoyunu küçümseme, yönlendirme ve karıştırma arzusuna ihanet ediyor, böylece bakanlık sorumluluklarını ve bakanlığın gerçek resmini saklıyor. olaylar”.

Boccia, “bir Cumhuriyet bakanının, görevinin ortasındayken, Tg1'de kendisini tanıtmasının ve daha sonra Rapor bölümünde ortaya çıkan yalan haberleri yaymasının kabul edilemez olduğuna inanıyor. Ayrıca, Tg1'in günler sonra bu haberi yayınlaması da saçma. Bakanın sözlerini inkar ederek gerçeği aktarmaya hiç kalkışmadım”. Bu iddialarla karşı karşıya kalan Boccia, Rossi'den resmi olarak “resmi bir reddine müdahale etmesini ve bana bakana verilenle karşılaştırıldığında eşit rezonansa sahip yeterli televizyon alanı garanti etmesini” istedi.

“Boccia, Rossi'ye şöyle yazıyor: “Aranızda oldukça yakın kişisel ilişkiler olduğu biliniyor, bu kesinlikle meşru bir durum ve dolayısıyla bakanlıkta görev aldığı zamanlar da vardı, öyle ki Kültür Bakanı olduğu dönemde de , evine sık sık gittiğini, kendisinin bana gönderdiği mesajlardan da bunu öğrendim”. İş kadınına göre Rossi, “rolünün dayattığı gerekli tarafsız tutumu almak yerine, yakın bir kişiyi koruyor ve kolluyor gibi görünüyor”.

Audio Sangiuliano-Corsini, Torre Annunziata savcılığının soruşturması

Bu arada Rai 3 programı Report'un Sangiuliano ile eşi Corsini arasındaki özel ses kaydını yayınlamasının ardından soruşturma açıldı. Napoli ilindeki Torre Annunziata Savcılığı, özel bir görüşmenin yasadışı olarak kaydedilmesi ve resmi gizlilik kapsamındaki belgelerin ifşa edilmesi suçlarıyla ilgili soruşturma başlattı. Avukatın şikâyeti üzerine soruşturma başlatıldı Silverio Sica Eski Kültür Bakanını temsilen.

Hipotez, konuşmanın sesinin Pompeii'de Maria Rosaria Boccia tarafından kaydedildiği ve daha sonra, son bölümde Sangiuliano ile eşi arasındaki özel diyaloğu yayınlayan Report editör ekibine ulaştığı yönünde.

Daha sonra sabah Roma savcılığı, Maria Rosaria Boccia ile bakanlığın diplomatik danışmanı arasındaki telefon görüşmesinin ses kaydı için Raporun son bölümünün kaydını aldı. Clement Tartışmalı – Geçen yaz gerçekleşen G7 Kültür organizasyonuyla ilgili olarak şu anda soruşturma altında değil. Girişimci ile Contestabile arasındaki sohbette Pompeii etkinliği kapsamında bir organizasyonel toplantıdan bahsediliyor. Ses kaydının büyük olasılıkla Boccia'nın gizli belgelere erişimi olup olmadığını doğrulamak için savcılık tarafından alındığı belirtiliyor.

Sangiuliano – Yeşiller Milletvekili tarafından sunulan şikayetin ardından Angelo Bonelli – Boccia ile birlikte yapılan gezilerle ilgili olarak zimmete para geçirme ve G7'deki bakanların hareketleriyle ilgili hassas bilgilerin yayıldığı iddiasıyla ilgili olarak resmi gizliliğin açığa çıkması nedeniyle Roma savcılığı tarafından soruşturuluyor.