Binek araç ÖTV matrahları değişti

Eftal

Global Mod
Global Mod
Gelen son dakika haberine göre, araba alacakları sevindiren bir gelişme yaşandı. Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı sonucu’na nazaran, ÖTV matrahında değişikliğe gidildi. Pekala, 2021 ÖTV matrahı ne oldu, yeni oranlar ne? Araba meblağlarında indirim olacak mı? İşte ayrıntılar…

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı sonucu’nda şu tabirler yer aldı:

4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununa ekli (II) sayılı listede yer alan birtakım malların özel tüketim vergisi oranlarına temel özel tüketim vergisi matrahlarının bir daha tespiti hakkındaki ekli sonucun yürürlüğe konulmasına, 4760 sayılı Kanunun 12’nci unsuru gereğinde karar verilmiştir.

HUSUS 1 – 6/6/2020 tarihindeki ve 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununa ekli (II) sayılı listedeki 87.03 G.T.İ.P numaralı mallardan “-Diğerleri” satırı altında yer alan kimi malların özel tüketim vergisi oranlarına temel özel tüketim vergisi matrahları aşağıdaki biçimde tespit edilmiştir.

Yüzde 45’lik ÖTV dilimindeki matrah limiti 85 bin TL’den 92 bin TL’ye, yüzde 50’lik ÖTV dilimindeki matrah limiti ise 130 bin TL’den 150 bin TL’ye yükseldi.

Buna bakılırsa, ortalama 300 bin lira olan araba meblağları, 250 bin lira düzeyine düşecek.