Bilardo şampiyonasının açılışını Lider Güder gerçekleştirdi

KripTon

Member
MALATYA (İHA) – Malatya Battalgazi Belediye Lideri Osman Güder, Pandemi niçiniyle uzun mühlet toplumsal faaliyetlerden uzak kalan vatandaşlar için Battalgazi Belediyesi tarafınca düzenlenen ‘Arslantepe 3 Bant Bilardo Şampiyonası’nın startını verdi.

“Battalgazi’de hoş bir tertibe imza atıldı”

Battalgazi’de hoş bir tertibe imza atıldığının altını çizen Türkiye Bilardo Federasyonu Malatya Vilayet Temsilcisi Murat Bayram, “Battalgazi’de epey hoş bir tertibe imza attığı için evvela Battalgazi Belediye Liderimiz Osman Güder’e fazlaca teşekkür ediyoruz. Bilardo sporumuz bir kahve oyunu değil artık, bir spor olarak günümüzde yer alıyor. Bu cins tertiplerin devamının gelmesini temenni ediyorum. Örnek bir tertip ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

“Sporun gelişmeninde liderimizin büyük takviyeleri var”

Bilardo branşının gelişimi açısından bu çeşit tertiplerin ehemmiyetine değinen Malatya Gençlik ve Spor Vilayet Müdürü Ebu Bekir Kayhan, “Öncelikle bilardo alanında sporumuzun gelişmesi noktasında son senelerda fazlaca kuvvetli alt yapı ve üst yapıyla çalışmalarımız var. Battalgazi Belediyemizde bu noktada sporun gelişimi noktasında büyük takviyeleri var. Battalgazi Belediye Liderimiz Osman Güder’e sizlerin huzurunda epey lakin epeyce teşekkür ediyorum” tabirlerini kullandı.

“Sporun ve atletin her daim yanındayız”

Battalgazi Belediyesi olarak her daim sporun ve atletin yanında olduklarına vurgu yapan Güder, “2021 yılı Malatya’mız için sahiden gençlik ve spor yılı olmuş oldu. Gençlik ve Spor Bakanımız Muharrem Kasapoğlu’nun talimatlarıyla Malatya’mızda bilhassa sporda gençlere ulaşma noktasında kıymetli yatırımlar gerçekleştirildi. 2021 yılı Malatya için gençlik ve spor yılı olacak diye kelam vermişti ve o denli de oldu. Bir yandan spor tesislerimizin sayısını arttırırken başka yandan da gençlerimizi farklı spor branşlarıyla tanıştırmak için Battalgazi Belediyesi olarak etkinlikler düzenliyoruz. Bu aktifliklerin devamını sağlamak noktasında elimizden gelen her şeyi yapacağız. Bizler gençlerimizin dilek ettiği yerlerde vakitlerini geçirmelerini istiyoruz. Geçirmiş oldukları vakitlerde de bulundukları yerlerin kendilerine katkı sağlamasını hedefliyoruz. Federasyonumuz ile birlikte bugünde hoş bir Şampiyonaya imza atıyoruz. Bilardo bir spor çeşididir. Son senelerda spor kolları ortasında değerli bir yer kaplamaya başlamıştır. Şu anda, Avrupa’nın en çok ilgilenilen 5 sporu içindedır. Kişinin konsantrasyonunu sağlar. Fizikî ve geometrik zekayı ve yarış psikolojisini geliştirir. Süratli ve yanlışsız karar vermeyi sağlar. Battalgazi’mizde bugüne kadar biroldukca branşta aktifliğe imza atmıştık ve bugünde bilardo branşında farkındalık oluşturmak için bu şampiyonayı düzenledik. Şampiyonaya iştirak ağır olmuş ve bu bizleri hayli memnun etti. Battalgazi Belediyesi olarak sporun ve atletin her daim yanındayız” sözlerine yer verdi.

“Malatya’mızda bilardonun yaygınlaştırılması gerek”

Gençlerin makus alışkanlıklardan uzak tutacak tüm tertiplerin takdire şayan tertipler olduğunu aktaran Battalgazi İlçe Kaymakamı Abdul Kadir Duran, “İl temsilcimiz ve liderimizin da belirttiği üzere hoş bir farkındalık aktifliğine imza atılmış. Bilardonun bir kahve oyunu olduğu algısını zihinlerden çıkartıp, bir spor branşı olduğunu anlatan bir tertip olmuş. Çok hoşuma giden bir tertip düzenlenmiş. Evet bilardo bir spordur. ötürüsıyla bu spor branşıyla gençlerimizin makûs alışkanlıklardan uzak duracağına canı gönülden inanıyorum. Gençlerimizi makûs alışkanlıklardan uzak tutacak tüm tertiplerin destekçisiyiz. Bilardo spor branşını Malatya’mızda yaygınlaştırmamız gerekli. Düzenlenen bu tertibin da bilardo spor branşının yaygınlaştırılmasına katkı sunması açısından kıymetli olduğunu düşünüyorum. Bu şampiyonanın ilçemize hayırlar getirmesini diliyor, herkese hürmet ve sevgi iler selamlıyorum” diye konuştu. – MALATYA

İhlas Haber Ajansı – Spor Haberleri