Belhanda Galatasaray’a meydan okudu! ‘Kazanmamız gereken bir maç…’

İzmirliEfe

New member
AJANSSPOR-HABER

Harika Lig’de yeni dönem öncesi en flaş transferlerden biri Younes Belhanda’nın Adana Demirspor ile muahedesi oldu. İki şampiyonluk yaşadığı Galatasaray’dan lig sürerken kontratı fesh edilerek gönderilen Faslı futbolcu, birinci röportajında ses getirecek açıklamalar yaptı.

‘Başkan Murat Sancak ikna etti’

Bein Sports’a konuşan Belhanda evvel niye Adana Demirspor’u tercih ettiğini anlattı. Younes Belhanda, “Başkanla tanıştım, sıcakkanlı yaklaşımını hissettim. Tercihimin sebebi kulübün gayeleri oldu. Proje bana uyuyordu, 2 günde ikna olmuştum. Yeni stattan, yeni tesislerden bahsedildi, sunulan büyük proje ilgimi çekti” dedi.

‘Galatasaray’daki vazifemi tamamladım’

Akabinde Galatasaray günlerinden bahseden Faslı yıldız şunları söylemiş oldu: “Galatasaray’ın şampiyon olması için transfer edildim, birkaç dönemdir şampiyon olunamıyordu. bakılırsavimi tamamladım, 2 sefer şampiyon oldum, Türkiye Kupası ve Üstün Kupa kazandım. Galatasaray’da âlâ anılar biriktirdim.”

‘Kanımda Adana Demirspor’un renklerini taşıyorum’

Kendisi için yeni bir sayfa açma vaktinin geldiğini vurgulayan Yopunes Belhanda, “Galatasaray’da 4 sene geçirdim lakin yeni bir periyodun vakti geldi. Adana Demirspor’dayım ve kanımda Adana Demirspor’un renklerini taşıyorum. Galatasaray’a karşı kazanmamız gereken bir maç oynayacağız” sözleriyle dikkat çekti.

Belhanda: Kondisyoner eşliğinde çalıştım

Muhteşem Lig’in ikinci yarısında kulüpsüz kalmasından daha sonra kendini hazır tuttuğunu lisana getiren Belhanda, “Bildiğiniz üzere 3-4 ay evvel idman yapmayı bırakmak zorunda kaldım. Galatasaray’dan tanıdığım kondisyoner Vural’la ferdi idmanımı hazırlaması için konuştum. Gerek alanda gerek salonda idman yapmaya başladım” bilgisini paylaştı.

‘Türk taraftarlar yüzde 200 futbolla yaşıyor’

Belhanda ülkemizdeki futbol ortamını, “Türkiye’deki taraftarlar fanatik, stadyumda da stat haricinde da %200 futbolla yaşıyorlar. Buradaki taraftarlar, takviyeleriyle sonuna kadar yanında olduğunu hissettiriyor. Türkiye’ye gelmedilk evvel bu kadarını beklemiyordum” yorumunda bulundu.

‘Adana Demirspor için limit yok’

Son olarak yeni ekibiyle maksatlarını lisana getiren Younes Belhanda, “Montpellier’de başladığımda Ligue 2’deydik. Ligue 1’e çıktığımız birinci dönem UEFA Avrupa Ligi’ne kaldık. İkinci dönem Fransa Kupası’nı kazandık, üçüncü dönem şampiyon olduk. Başarılara limit koymuyorum, Adana Demirspor için de bir limit yok” diye konuştu.

YILIN TRANSFERİ! DÜNYA YILDIZI TÜRKİYE’YE GELİYOR