Battalgazi’deki kırsalda asfaltsız yol kalmıyor

KripTon

Member
MALATYA (İHA) – 2021 yılı başında hazırladığı plan ve program dahilinde asfalt çalışmalarını 7 gün 24 saat temeline nazaran sürdüren Malatya‘nın Battalgazi Belediyesi, Yarımcahan Mahallesindeki 6 kilometrelik sathi kaplama yol üretim çalışmalarını tamamladı.

Battalgazi’de ‘Yol medeniyettir. Yol hayattır’ mottosuyla hareket eden ve hayata geçirdiği ulaşım yatırımlarıyla isminden sıkça kelam ettiren Battalgazi Belediyesi, ulaşım yatırımlarını aralıksız sürdürüyor. Battalgazi Belediye Lideri Osman Güder‘in 2023’te asfaltsız yolumuz kalmayacak talimatları üzerine çalışmalarını aralıksız sürdüren Fen İşleri Müdürlüğü takımları, Yarımcahan Mahallesindeki Kalkanlar sokak ve Karakaş çiftliği irtibat yolunda, toplam 6 kilometrelik sathi kaplama yol imal çalışmaları gerçekleştirdi. İlçe yollarında kalitenin yükselmesi hedefiyle ağır mesai ortaya koyan grupların bu çalışması, vatandaşlar tarafınca da memnuniyetle karşılandı.

“Başkanımıza ve takımına teşekkür ediyorum”

Yarımcahan Mahallesi’nde asfaltsız yol kalmadığını aktaran Mahalle Muhtarı Hasan Herdili, “Battalgazi Belediyemiz tarafınca 2 ay evvel başlatılan yol üretim çalışmaları takdire şayandır. Çolakoğlu ile Yarımcahan ilişkili bir yoldu ve bu yolumuz daha evvel bir daha Battalgazi Belediyemiz tarafınca yapıldı. Artık ise yeni açılan yollarımız var. Bu yolumuz Yarımcahan ile Karakaş çiftliği kontaklı yolumuz ve 6 kilometrelik bir yoldu. Bu yolunda çalışmaları tamamlandı. Bunun yanı sıra cami mevkisinde kilit taşı çalışması yapıldı. Şunu bilhassa söylemek isterim ki; Yarımcahan’da asfaltsız yol kalmadı. Battalgazi Belediye Liderimiz Osman Güder’e ve grubuna sonsuz teşekkür ediyorum. bu biçimde bir liderimiz olduğu için gurur duyuyoruz. Allah kendisinden razı olsun” sözlerini kullandı.

“200 milyonluk yatırımı ilçemizle buluşturduk”

2.5 yıllık vakit zarfı ortasında Battalgazi’ye 200 milyonluk yol yatırımı gerçekleştirdiklerinin altını çizen Battalgazi Belediye Lideri Osman Güder, “Battalgazi Belediyesi olarak emelimiz insanların daha rahat yaşayacağı bir Battalgazi’yi oluşturmak. Bunun ortasında mesai kavramı gözetmeden çalışmalarımızı 7 gün 24 temeline göre sürdürüyoruz. Bizler her vakit şunu tabir ettik; Yolun olmadığı yerde üst yapının hiç bir manası olmuyor. Bu sorumluluk şuuruyla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Battalgazi’deki vatandaşlarımızın memnuniyeti bizim birinci önceliğimizdir. Geride bıraktığımız 2.5yıllık vakit zarfı ortasında 200 milyonluk yol yatırımını, ilçemizle buluşturmayı başardık. Bu yatırımlarımızın daha da üzerine koyarak, milletimize hizmet etme yolunda emin adımlarla ilerleyeceğiz” dedi. – MALATYA