Battalgazi’deki kırsal bölgelere yatırımlar sürüyor

KripTon

Member
MALATYA (İHA) – İlçe merkezinin yanı sıra kırsal mahallelerde de konforlu ve inançlı yollar oluşturmak için çalışmalarını aralıksız sürdüren Malatya‘nın Battalgazi Belediyesi, Tokluca mahallesinde 5 kilometrelik stabilize serim çalışması gerçekleştirdi.

Ulaşım yatırımları kapsamında Battalgazi genelindeki yolların bakım, tamirat ve yenileme çalışmalarını sürdüren Battalgazi Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü grupları, yaptığı çalışmalarla ilçe merkezinin yanı sıra kırsal mahallelerde de konforlu ve inançlı yollar oluşturmaya devam ediyor. Battalgazi Belediye Lideri Osman Güder‘in talimatlarıyla ilçenin dört bir yanında mesai kavramı gözetmeden çalışmalarına devam eden takımlar, Tokluca mahallesinde 5 kilometrelik stabilize serim çalışması gerçekleştirdi. Taş ve bağlayıcı materyalden oluşan stabilizeyi greyder ile serdikten daha sonra silindirle sıkıştıran grupların bu hummalı çalışması, vatandaşlardan tarafınca da memnuniyetle karşılandı.

Vatandaşlardan çalışmalara tam not

Kış ayının gelmesi ile mahalle olarak büyük külfetler yaşadıklarını lisana getiren mahalle sakinlerinden Hüseyin Şahin isimli vatandaş, “Hizmetler hayli hoş. Ben 61 yaşındayım ve burada bu biçimde hizmet görmedim. Evvelce bahçe ortaları ve yollarımız epeyce bozuktu. Biz kendi bahçemize gidemiyorduk. Tarlaların ortasında geçerek bahçemize gidiyorduk. Artık ise yollar yapıldı ve girilmeyen tarla kalmadı. Artık rahat rahat bahçemize gidip geliyoruz. Allah liderimizden ve grubundan razı olsun” derken, bir diğer mahalle sakini Nusret Sarı ise, “Ben 65 yaşındayım ve hayatım boyunca burada yaşadım. Evvelden buralara çamurdu ve otomobil gitmiyordu. Artık belediyemiz eksiklikleri gideriyor. Battalgazi’de 2 buçuk yıl ortasında yapılan hizmetler bizi mutlu ediyor. Eksikliklerimiz var ise da tamamlanıyor. Çalışmalar hayli güzel” biçiminde konuştu.

Battalgazi’de fazlaca hoş hizmetlere imza atıldığının altını çizen mahalle sakinlerinden Cemal Sarı isimli vatandaş da, “Battalgazi Belediye Lideri Osman Güder ve takımlardan Allah razı olsun. Yolumuzu fazlaca hoş yaptılar. Buralara artık hizmet geliyor. Evvelden yağmur ve çamurun ortasından çıkamıyorduk. Kış ayında başka yaz ayında farklı kasvetler çekiyorduk. Traktörle bile bu yollardan geçemiyorduk. Artık fazlaca hoş oldu” derken, bir öteki mahalle sakini Ziya Şahin İse, “Allah razı olsun, epeyce hoş olmuş. Traktörle ve otomobilimizle gidemiyorduk. Evvelce hayli berbattı ancak artık hayli güzel. Yapılan hizmetleri takdir ediyorum. Çok şükür hiç bir problemimiz kalmadı. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. – MALATYA

İhlas Haber Ajansı – İktisat Haberleri