Battalgazi’de manalı aktiflik

KripTon

Member
MALATYA (İHA) – Malatya Battalgazi Belediyesi tarafınca 3 Aralık Dünya Engelliler Günü‘nde farkındalık aktifliğine imza atıldı. Manisiz Hayat ve Rehabilitasyon Merkezi’nde tahsil bakılırsan özel ihtiyaçlı çocukların farklı şovlar sunduğu program renkli anlara sahne oldu.

Battalgazi Belediyesi Kültür ve Toplumsal İşler Müdürlüğü ve Malatya Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği (MAFSAD) tarafınca 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle “Hayata Gülümse” fotoğraf standı açıldı. Manisiz Ömür ve Rehabilitasyon Merkezi’nde tahsil bakılırsan özel ihtiyaçlı bireylerin kendi çektikleri fotoğrafların sergilendiği farkındalık aktifliği ağır ilgi gördü. Malatya Park Alışveriş Merkezi’nde Down Sendromlular Derneği üyesi çocukların kurduğu halk oyunları takımının folklor şovlarıyla başlayan aktiflik, özel ihtiyaçlı bireylerin ömürlerini mevzu alan duygusal görüntülerin gösterimi ile devam etti. Cümbüş ve sürpriz ikramların verildiği aktiflikte özel ihtiyaçlı çocuklar ve aile bireyleri unutulmaz bir gün yaşadı. Birbirinden özel fotoğraf karelerinin sergilendiği ‘Hayata Gülümse Standı’nın açılışına; Battalgazi İlçe Kaymakamı Abdul Kadir Duran, Battalgazi Belediye Lideri Osman Güder, AK Parti Malatya Bayan Kolları Lideri Hasret Pelitoğlu, AK Parti Battalgazi İlçe Bayan Kolları Lideri Ebru İnanç, Battalgazi İlçe Ulusal Eğitim Müdürü Ali Kaçmaz, Malatya Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği (MAFSAD) Kontrol Konseyi Lideri Yılmaz Konuk, Ampute Ulusal Futbol Ekibi kalecisi Selim Karadağ, özel ihtiyaçlı bireyler ve aileleri ile birlikte fazlaca sayıda vatandaş katıldı.

“Özel çocuklarımızın ellerinden epeyce hoş fotoğraflar çıktı”

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Malatya Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği (MAFSAD) Kontrol Şurası Lideri Yılmaz Konuk, “Battalgazi Belediyemiz ve dernek olarak hayata geçirdiğimiz proje kapsamında Manisiz Fotoğraf Derneğinden gelen eğitmenlerimiz, özel çocuklarımıza fotoğraf çekim eğitimi verdiler. Özel çocuklarımızın ellerinden epeyce hoş fotoğraflar çıktı ve bu fotoğrafları sergiliyoruz. Projede bizden dayanaklarını esirgemeyen Battalgazi Belediye Liderimiz Osman Güder’e teşekkür ediyorum” dedi.

“Başkanımız yalnızca 1 gün değil, 365 gün yanımızda”

Özel ihtiyaçlı bireylerden hiç bir vakit takviyelerini esirgemeyen Belediye Lideri Osman Güder’e teşekkürlerini ileterek kelamlarına başlayan Selim Karadağ, “Bir gün değil, yılın 365 günü yanımızda olan hayli bedelli liderimiz Osman Güder’e, Kaymakamımıza teşekkür ediyorum. hiç bir mani seçim değildir, yazgıdır. İnancımız gereği hiç bir vakit bahtımıza karşı çıkmıyoruz. Engelimizle barışık bir biçimde âlâ işleri yapmak, toplumda bir iz bırakmak için fazlaca çalışmak zorundayız. Bu hoş programa katılan herkese teşekkür ediyorum” tabirlerini kullandı.

“En büyük pürüz sevgisizliktir”

Manisiz bir Battalgazi için ağır bir mesai harcadıklarını belirten Battalgazi Belediye Lideri Osman Güder, en büyük mahzurun sevgisizlik olduğunu bir defa daha vurgulayarak, yalnızca 1 gün değil her gün özel ihtiyaçlı vatandaşların yanında olduklarını belirtti. Güder, “Önce insan’ diyen, insanı ‘yaratılmışların en şereflisi’ olarak nazarann bir geleneğin mensupları olarak bizler, her mevzuda özel ihtiyaçlı kardeşlerimizin yanında yer almaya, onların hayatlarını kolaylaştırmaya büyük kıymet veriyoruz. Özel ihtiyaçlı kardeşlerimizi teşvik etmek, muhtaçlık duydukları yardım elini uzatmak, kalplerdeki ve zihinlerdeki pürüzleri daima bir arada kaldırmak için uğraş göstermek, problemlerinin tahlilinde onlara takviye olmak, onların hayatlarını kolaylaştıracak her adımda yanlarında olmak hepimizin bakılırsavidir. Özel ihtiyaçlı vatandaşlarımızın insan onuruna yakışır biçimde hizmet almalarını sağlamayı, öncelikli nazaranvlerimizden biri olarak görüyor, bütün yatırım ve hizmetlerimizi özel ihtiyaçlı vatandaşlarımıza uygun bir biçimde gerçekleştirmeye uğraş ediyoruz. Battalgazi Belediyesi olarak özel ihtiyaçlı bireylerimize dayanak olmak hedefiyle 2018 yılında bir merkezimiz faaliyete geçirildi. Merkezimizde sizlerle bizler el ele verirsek şayet tüm mahzurları birlikte aşarız. Bu kutlu anlayışla merkezimizin çalışmaları ağır biçimde sürüyor. Şuanda yaklaşık olarak 200-250 bireyimiz o merkezimizden yararlanmaktadır. Bu merkezimiz yalnızca Malatya için değil, bölgemiz için büyük bir avantaj. Merkezimizde biroldukça tedavi verilmektedir. Tüm insanlığımız ismine manisiz bir dünya diliyorum. Özel ihtiyaçlı kardeşlerimiz, spor, sanat, edebiyat, siyaset, eğitim ve iş dünyası da dahil olmak üzere hayatın her alanında tüm topluma örnek olacak işlere imza atmaktadırlar. Ampute Ulusal Futbol Kadrosu kalecisi Selim Karadağ kardeşimizde bunlardan birisidir. Özel ihtiyaçlı bireylerimizi seviyor, onları baş tacı ediyoruz. Bugünde özel bireylerimiz epey hoş ve manalı bir aktifliğe imza atmışlar. Yüreği kocaman olan bireylerimizin ellerine sıhhat. Bu vesileyle tüm özel ihtiyaçlı vatandaşlarımızın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutluyor, kendileri ve ailelerine sıhhat, huzur ve mutluluklar diliyorum” diye konuştu.

“Bu özel gününüz kutlu olsun”

‘Engel olma farkında ol’ sloganını ömrümüzde uygulamak gerektiğinin altını çizen Battalgazi İlçe Kaymakamı Abdul Kadir Duran, “3 Aralık Dünya Engelliler günü münasebetiyle Battalgazi Belediyemizin tertiplemiş olduğu programda bir ortaya geldik. Bu program öncesinde katıldığım bir programdaki slogandan fazlaca etkilendim. ‘Engel olma farkında ol’ sloganı. Bunu hayatımızın her alanında uygulamamız gerek. Türkiye Cumhuriyeti Devletinde yaşayan her insanın boynumuzun borcudur. Bu noktada Battalgazi Belediyemiz ve İlçe Ulusal Eğitim Müdürlüğümüz fazlaca hoş çalışmalara imza atıyorlar. Battalgazi Belediyemizin Manisiz Ömür Merkezi, özel ihtiyaçlı bireylerimize epey önemli manada katkı sağlıyor. Belediye Lideri Güder’e bu manada canı gönülden teşekkürlerimi sunuyorum. Tüm özel ihtiyaçlı bireylerimizin bu özel günü kutlu olsun” dedi. – MALATYA

İhlas Haber Ajansı – Son Dakika Haberleri