Battalgazi’de belediye memurlarına toplumsal istikrar tazminatı

KripTon

Member
MALATYA (İHA) – Malatya‘nın Battalgazi Belediyesi ile Belediye ve BEM-BİR-SEN içinde 2022-2023 yıllarını kapsayacak ‘Sosyal İstikrar Tazminatı’ mukavelesi imzalanarak, memurların mali ve toplumsal haklarındaki artış yüzde 80’den yüzde 120’ye yükseltildi.

Battalgazi Belediyesi’nde çalışan toplam 95 memurun 2 yıllık ‘Sosyal İstikrar Tazminatı’ mukavelesi için imza merasimi düzenlendi. Battalgazi Belediye Lideri Osman Güder ile Belediye ve Özel Yönetim Çalışanları Birliği Sendikası (BEM-BİR-SEN) Lideri Abuzer Akagündüz içinde Battalgazi Belediyesi’nde imzalanan Toplumsal İstikrar Tazminatı mukavelesi ile yüzde 80’lik oran yüzde 120’e yükseltildi. İmza merasiminin akabinde bir konuşma gerçekleştiren Battalgazi Belediye Lideri Osman Güder, memurlarımızın mali ve toplumsal haklarında en yüksek artışı gerçekleştirdiklerini belirterek, “Çalışanlarımıza toplumsal haklarını en üst limitten verdik. İmzalanan kontratın iki taraf ortasında hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

“Hem memurlar tıpkı vakitte bizler keyifli olduk”

Battalgazi Belediye Lideri Osman Güder’e yapılan artırımdan dolayı teşekkürlerini ileten Belediye ve Özel Yönetim Çalışanları Birliği Sendikası Abuzer Akagündüz, “Öncelikle Battalgazi Belediye liderimize teşekkür ediyorum. Vermiş olduğu toplumsal istikrar hakları yüzde 80’den yüzde 120’e çıkarıldı. Alınan bu karar hem memurları birebir vakitte bizleri fazlaca keyifli etmiştir. En yüksek limitten artışı veren sayın liderimize canı gönülden şükranlarımızı arz ediyoruz. Bizler liderimizden mutluyuz. İmzaladığımız kontratın hayırlara vesile olmasını diliyorum” biçiminde konuştu.

“Memurlarımıza toplumsal haklarını en üst limitten verdik”

İmzalanan mukavele ile memurların haklarını en üst limitten verdiklerini belirten Güder, “Özellikle tüm dünyanın ve ülkemizin eza hayatış olduğu bir müddetçte çalışanlarımızı oluşan enflasyona, ekonomik ambargoya ezdirmeme noktasında biz patronlar olarak çalışanlarımızı düşünmemiz gerekiyor. Geçen senelerda oturup konuştuğumuzda toplumsal istikrar tazminatının belirli bir seviyeye çekilmesi noktasında yüzde 80 civarına çıkarmıştık. Arkadaşlarla yapmış olduğumuz görüşmeler sonucunda bu toplumsal istikrar tazminatın belediye olarak yüzde seksenden yüzde yüz yirmiye yükselttik. Gayemiz çalışanlarımızı günümüz şartlarında koruyup, kollamak ve ömür standardını üste çıkarmaktır. Kontratımız güzel ve uğurlu olsun” tabirlerini kullandı.

“En düşük işçi maaşı 4 bin 600 TL olacak”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafınca açıklanan 2022 yılı yeni minimum fiyatın herkeste memnuniyetle karşılandığının da altını çizen Güder, “Bilindiği üzere 2022 yılında geçerli olacak olan yeni minimum fiyat tarifesini Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafınca evvelki gün belirtildi. Vatandaşlarımız 3 bin 750 TL ile 4 bin TL civarında bir sayı beklerken, Cumhurbaşkanımız 4 bin 253 lira olarak yeni taban fiyatı milletimize duyurmuş oldu. Baktığımız vakit yüzde ellinin üzerinde bir artış kelam konusu. Muhalefet partisi başkanını dinlediğimizde de yapılan artışın epey memnuniyet verici olduğunu söylüyor. Şunun bilinmesi gerekir, iktidar partisi her vakit gerekeni yapar. Bu sayı her kesitten memnuniyetle karşılanmıştır. Battalgazi Belediyesi olarak bizler, personellerimize minimum fiyatın üstünde bir fiyat veriyorduk. Yeni minimum fiyata göre Belediyemizdeki en düşük işçi maaşı 4 bin 600 liraya yükselecektir. Taban fiyatta gelir ve damga vergisinin kaldırılması konusu lokal idarelerdeki işçileri de kapsarsa şayet en düşük işçi maaşımız 4 bin 900 lira olacaktır. Çalışanın evli bulunmasına ve çocuk sayısına göre bu sayı daha da yükselecek. Çalışanlarımız tabi ki daha fazlasını hak ediyor. Gönül ister ki bizler daha fazlasını verelim lakin malumunuz imkanlar çerçevesinde kıymetlendirme yapılıyor. Yapılan artırımın iyi olmasını diliyorum” dedi. – MALATYA

İhlas Haber Ajansı – İktisat Haberleri