Battalgazi Belediyesi’nde bakılırsavli sürücüden örnek davranış

KripTon

Member
MALATYA (İHA) – Malatya‘nın Battalgazi Belediyesi’nde kamyon sürücüsü olarak çalışan bir emekçi, yol ve asfalt çalışmasına materyal götürdüğü esnada bulduğu para dolu çantayı sahibine ulaştırarak, örnek ve hassas bir davranışa imza attı.

Battalgazi Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nde kamyon sürücüsü olarak çalışan Mehmet Topal isimli emekçi, “İnsanlık ölmedi” dedirten davranışa imza atarak, dürüstlüğü ve insanlığı ile yürek ısıttı.

Battalgazi Belediyesi Makine İkmal Şantiyesi ve Asfalt Üretim Tesislerinde bakılırsavli sürücü Topal, Yaygın mahallesinde devam eden yol üretim çalışmalarına asfalt gereci götürdüğü esnada, Malatya Turgut Özal Tıp Merkezi’nin yakınlarında bir çanta fark etti. Kamyonu emniyetli bir biçimde yol kenarına park eden sürücü Topal, ortasında cüzdan, telefon, ilaç ve para olduğunu fark ettikten daha sonra durumu telefon ile ünite amirlerine bildirdi. Çantayı tutanak ile ünite amirlerine teslim eden sürücü Topal, çanta içerisinde bulunan cep telefonundan çantanın sahibi 59 yaşındaki Emin Demir’e ulaştı. Cüzdan, para, cep telefonu ve ilaç bulunan çantayı sahibi Emin Demir’e şahsen kendisi ulaştıran sürücü Topal, örnek bir davranışa imza atarak, bu davranışı ile insanlık ölmedi dedirtti. Çantayı sahibine ulaştıran Battalgazi Belediyesi çalışanı Mehmet Topal’a bu örnek davranışı için epey teşekkür eden çanta sahibi Emin Demir, Battalgazi Belediyesi’ne ve takımlara kolaylıklar diledi.

Bu örnek davranışı gerçekleştiren sürücü Mehmet Topal, “Yol imal çalışmaları esnasında Battalgazi Belediyemize ilişkin Asfalt Plent Şantiyesinde gereç almak için trafikte ilerliyordum. Başka araçların çarparak geçtiği bir çantayı fark ettim. Trafiği tehlikeye soktuğunu düşündüğüm için kamyonu yol kenarına park ettim ve çantayı aldım. İçinde para olduğunu fark edince durumu amirlerime ilettim ve çantanın sahibini bulduk. Emin amcamıza çantayı teslim ettik. Amcamız fazlaca keyifli oldu. Birebir davranışı bir daha olsa bir daha yaparım” biçiminde konuştu.

“Personelimiz ile gurur duyuyoruz”

Göstermiş olduğu dürüstlük ve hassaslıktan dolayı sürücü Mehmet Topal’ı tebrik eden Battalgazi Belediye Lideri Osman Güder, “Personelimizi tebrik ediyorum. Evladımız ile gurur duyuyoruz. Kendisine, Battalgazi Belediyesine, Anadolu insanına ve Müslüman evladına yakışır bir harekette bulunmuş. Bu evladımızın yapmış olduğu davranışın biroldukca beşere örnek olması gerekir. Battalgazi Belediyesi olarak biz büyük bir aileyiz. Kardeşimiz misyonu başındayken çanta bularak, sorumluluğunun gereği olarak amirlerine veriyor. Kardeşimiz yanlışsız olanı yapıyor. Bundan daha sonrada yapacağına canı gönülden inanıyoruz. İşçimizi tebrik ediyorum. Ünitelerimizde çalışan çalışanlarımızın işin ehli olmasının yanı sıra etik bedellere bağlı olmalarını da önemsiyoruz. bu biçimde bir evlat yetiştirdikleri için anne ve babasına şükranlarımı iletiyorum” diye konuştu. – MALATYA

İhlas Haber Ajansı – Son Dakika Haberleri