Bari, Emiliano'nun sözlerine öfkelen. Decaro: “20 yıl önce de böyleydi”

Sezai55

New member
' sözleri üzerine tartışma çıktı Michele Emiliano fırtınaya dönüşür. Bari'deki mafya karşıtı gösteri sırasında o zamanki Trafik Müşavirine eşlik ettiğini bildiren Bölge hazırlığı tarafından verilen ceza: Antonio Decaro, ZTL'nin eski şehirde kurulmasının ardından patronun kız kardeşinin tehditlerle ilgili bir mesele nedeniyle yaptığı konuşma, hemen merkez sağdan bir karşı saldırıya yol açtı.

Mafyayla Mücadele Komisyonu başkan yardımcısı, “Başkan Emiliano'nun dün kamuoyuna açıkladığı açıklamalar, Mafyayla Mücadele Komisyonu tarafından derinlemesine bir incelemeye değer” dedi. Mauro D'Attis.

“Bari vakasında – diye devam ediyor D'Attis – tüm belgelerin alınmasının yanı sıra bir dizi duruşmanın da planlanması gerekiyor. Bunların arasında şunlar var: Antonio Di MatteoBari'nin belediye şirketi Amtab'ın eski başkanı, bugün yerel bir gazetede hileli yarışmalardan, şikayetlerden ve hepsinden önemlisi sessizlikten bahsediyor: her yerde dikkatli bir incelemeyi hak eden çok ciddi, patolojik bir tablo çizen sözler”.

Ona cevap veriyor Francesco BocciaDemokrat Parti senatörlerinin başkanı: “Sağ, onun temsilcileri, İçişleri Bakanlığı'nda tamamen yersiz bir zirveye ilk kez katılan ve şimdi Anti-Parti'nin başkan yardımcısı olarak vaaz veren Sayın D'Attis. Artık sesini yükselten mafya, çoğunluğun grup liderleri utanmalı ve parlamento kurumlarını ve komisyonlarını siyasi sopa olarak kullanmaktan vazgeçmelidir.Mafyayla Mücadele Komisyonu seçim amaçlı kullanılamayacak kadar ciddi bir şeydir.Ama artık bu Hak ne yazık ki bizi her şeye alıştırdı.” Anti-Mafya komisyonundaki Dem grubu (Walter Verini, Debora Serracchiani, Andrea Orlando, Giuseppe Provenzano, Anthony Barbagallo, Enza Rando, Franco Mirabelli, Valeria Valente) “sağlığın yarattığı çatışma ortamına ve seçim spekülasyonlarına yönelik derin endişe ve küçümsemeyi” ifade ediyor. İstisnasız tüm duruşmalar, misyonlar, erişimler bu amaca sahip olmalı ve seçim amaçları için kullanılmamalı ve örneğin Puglia'da kampanya yürüten başkan yardımcısı D'Attis'in Oturumdan itibaren çıkar çatışmaları ile kullanılmamalıdır. Belediyeyi feshetmek için erişim komisyonunu istemek ve almak üzere Sisto'yla birlikteyiz”.

Bari, Decaro'ya 10 binin kucaklaşması: “Bu meydan şehri lekeleyenlerin cevabıdır”. Canfora: “Faşizm böyle başladı”

kaydeden Chiara Spagnolo

23 Mart 2024

Ama Decaro uymuyor. Bari belediye başkanı, son günlerde Bari belediye meclisinin (oylamanın Haziran ayında yapıldığı) dağıtılmasına yol açabilecek prosedürü başlatan İçişleri Bakanlığı komisyon üyelerinin gönderilmesi nedeniyle ateş altında. 130 tutuklama mafya için olduğunu reddediyor.

Decaro'nun gözyaşları: “Bari mafyasına meydan okudum, beni tehdit ettiler, işte isimler”

Yeniden yapılanma

Decaro, “Neredeyse yirmi yıl önceki bu özel olayla ilgili olarak, diyor – Emiliano pek iyi hatırlamıyor. Mahallenin büyük bir kısmından gelen protestolara rağmen, bu işe başladığımızda bana tüm desteğini verdiği kesinlikle doğru.” Bari'yi kapatmak arabalara alışkınlıktır ama hiçbir kız kardeşimin evine gitmedim.” O kadar ki Bayan Lina Capriati, Tg1 ile röportaj yaptığında şunları hatırlıyor: “Decaro'yu hiç görmedim. Decaro ne zaman geldi? Bu kişinin bizi tanıdığını nasıl söyleyebilirler?”.

Mafya, Don Ciotti belediye başkanı Decaro'yu kucaklıyor: “Konuşan sizin hayatınız, biz öfkeliyiz”

Belediye Başkanı Decaro, Emiliano'nun Bari belediye başkanı ve Trafikten sorumlu meclis üyesi olduğu zamana kadar uzanan hikayenin geçtiği bağlamı yeniden kurguluyor. “Bu konularda kesinlikle net olmamız gerekiyor,” diyor. Her şeyden önce bağlamı hatırlamakta fayda var. Yakın zamanda belediye başkanı seçilmiş bir mafya karşıtı yargıç vardı, tıpkı onunki gibi bir mahallede. Eski Bari, her zaman tamamen yasadışı bir şekilde vahşi park etmeye alışkınız. Hareketlilik ile başlayarak, sokakların büyük bir bölümünü yayalaştırarak ve giriş kapılarına kameralar yerleştirerek alışkanlıklarda tamamen devrim yapmak için mahalleye girme izni veren genç bir belediye meclisi üyesinin tepkilerinin ne olabileceğini bir düşünün”.

[[(gele.Finegil.StandardArticle2014v1) G]]

“Özellikle bu olayla ilgili olarak, neredeyse yirmi yıl öncesinden olan olayı, Emiliano'nun pek iyi hatırlamadığını ekliyor. Mahallenin büyük bir kısmından gelen protestolara rağmen bana tüm desteğini verdiği kesinlikle doğru. Eski Bari'yi arabalara kapatmaya başladık ama ben değilim asla gitmedim hiçbir kız kardeşin evinde.”

“Bazı sakinlerle bazı tartışmalardan sonra – diye ekliyor – bir gün Katedral'e girdiğimizde meydanda bazı çocuklarla karşılaştık, onlar da yeni kurallar konusunda oldukça 'şüpheci'ydi ve bana sövüp saymaya başladılar. Michele onlara anlattı. Mahallenin çocukları için çalışmak zorunda kaldığım için beni yalnız bıraktılar.” “Bunun yerine söz konusu bayan,” diye bitiriyor Decaro, o dönemin haberlerinde de belirtildiği gibi, trafiğe kapanmadan uzun süre sonra onunla sokakta karşılaştım ve kendisiyle tartıştım çünkü o, kendisi bu sistemin kurulumuna razı olamamıştı. Arabaların geçişini engelleyen çiçek kutuları”.

Michele Emiliano: “Bari belediye başkanı olduğumda, meclis üyesi Decaro'yu tehdit ettiler ve ben de onu patronun kız kardeşine 'emanet ettim'”. Tartışma alevleniyor

23 Mart 2024

Tartışma

Ancak tartışma büyüyor. Bari'de yaşananlara ilişkin ise “Emiliano'nun açıklamalarına yorum yapılmamalı, hiçbir patronun kız kardeşiyle hiçbir nedenle konuşmazdım”. Dışişleri Bakanı Potenza'da şunu söyledi: Antonio Tajanibölgesel seçimler ışığında bir seçim girişiminin oturum aralarında. Bir başka bakan da müdahale ediyor.

“Benim için tek bir cevap var, bu mafyayla ilgili değil”: Bu, Bölgesel İşler ve Özerklik Bakanı'nın bir notunda belirtildi: Roberto Calderoli. “Şu ana kadar büyükşehir Bari'deki olaylarla ilgilenmek, hatta yorum yapmak bile istemedim. Çünkü bu görevle görevlendirilen bakan bunları kusursuz bir şekilde takip ediyor. Matteo Piantedosi“, diye ekliyor Calderoli. “Bunu bugün yapıyorum – diye açıklıyor – çünkü dün Belediye Başkanı Decaro'yu desteklemek için yapılan gösteri sırasında çevre, Apulian valisi Emiliano'nun sözleri ışığında bölgesel bir bağlama da genişletildi”.

“Gerçek suçlu Piantedosi”: Mafya karşıtı rahibin Bari'de sahneye saldırısı

kaydeden Gennaro Totorizzo

23 Mart 2024

“İçişleri Bakanlığı, Bari belediyesinin feshedilmesi yönünde mümkün olan en kısa sürede harekete geçmelidir. Emiliano'nun kendini ihbar etmesinden sonra, kız kardeşine güvenen bir bölge başkanının ve başkentte bir belediye başkanının görevde kalmaya devam etmesi imkansız ve kabul edilemez. 'bölgedeki faaliyetleri' yürütecek bir patronun görevi.Böylece Birliğin federal sekreter yardımcısı Andrea Crippa.

Sahneden Emiliano: “Decaro tehdit etti, onu patronun kız kardeşine götürdüm ve 'Onu sana emanet ediyorum' dedim”

“Vali Emiliano'nun, o zamanki meclis üyesi ve şimdiki belediye başkanı Decaro'yu bir patronun kız kardeşine tavsiye ettiğini itiraf ettiği Bari meydanında yaptığı kamuya açık açıklamaların ardından, ölümünden sonra yaptığı gerekçelendirme komik ve kabul edilemez. Bunun gibi merkez sağ bir bölge başkanı olsaydı, sol skandal, istifa, ev ve ofisinin aranmasını isterdi diye bağırırdı.Conte ve Schlein duydular mı ve ekleyecek hiçbir şeyleri yok mu? Yoksa Emiliano ile de konuşulabileceği konusunda hemfikirler mi? patronların yakınları ne zaman bir dosta yarar?”. Gibi Thomas FotiOda'daki İtalya Kardeşleri'nin grup lideri.

Bari davasında Licia Ronzulli merkez sağ cepheyi kırdı: “Vahşi Batı yanılmıştı”

kaydeden Davide Carlucci

23 Mart 2024

Bir de eleştiri geliyor Matteo RenziItalia Viva'nın lideri: “Antonio Decaro'nun iyi bir insan ve iyi bir belediye başkanı olduğunu düşünüyorum. Onu tek bir konuda eleştirmem gerekirse, bu, Michele Emiliano ile göbek bağını asla koparmadığı içindir. Aslında, benim Emiliano hakkındaki düşüncelerim son derece olumsuz. Fikirler, dostluklar ve üslup beni ondan ayırıyor. Ama her şeyden önce siyasetin yapılma yöntemi beni ondan ayırıyor. Emiliano yöntemi. Italia Viva'nın Emiliano'ya karşı olmasından gurur duyuyorum. Çünkü onun davranış tarzı inandığım tüm değerleri inkar ediyor. Tap, Ilva, Buona scuola'da onun tarafından haksız yere hakarete uğramaktan ve adaletle ilişkimde ondan kökten farklı olmaktan daha önce hiç gurur duymadım. Ve her şeyden önce yargıçlarla”.