Bakan Yanık: Eylül ayında dört nakdi toplumsal dayanak programımız ile 179 milyon lira ödeme yapıyoruz

Eftal

Global Mod
Global Mod
Aile ve Toplumsal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, “Eylül ayına ait Kaideli Eğitim ve Kaideli Sıhhat Yardımları, Çoklu Doğum Yardımı ve Kronik Hastalık Yardım Programı kapsamında muhtaçlık sahiplerine yaklaşık 179 milyon lira ödeme yapıyoruz” sözünü kullandı.

Aile ve Toplumsal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, yapılan toplumsal yardımların bilgilerina ait yazılı bir açıklama yaptı.

Bakan Yanık, “Şartlı Eğitim Yardımımız ile çocukların okula devam etmesi kaydıyla, birinci ve orta tahsil çağında çocuğu bulunan ve toplumsal teminatı olmayan ailelerimize eğitim dayanağında bulunuyoruz. Koşullu Sıhhat Yardımımız ile de 0-6 yaş içinde çocuğu olan muhtaçlık sahibi ailelerimize, Sıhhat Bakanlığı’nın belirlediği vakit içinderda sıhhat denetimlerini yaptırmaları kaydıyla sistemli nakdi yardımda bulunuyoruz. Ayrıyeten oldukcalu doğum kararı dünyaya gelen çocukların bulunduğu muhtaçlık sahibi hanelerimize de nakdi takviye veriyoruz. Bu kapsamda Eylül ayında bu toplumsal yardım programlarımız ile 175,3 milyon lira ödeme yapıyoruz” dedi.

Bakan Yanık, tüberküloz ve SSPE hastalığından muzdarip kronik hastalara da 3.7 milyon lira takviyede bulunacaklarını belirterek, “bu biçimdece Eylül ayında dört nakdi toplumsal takviye programımız ile 179 milyon TL ödeme yapıyoruz” değerlendirmesini yaptı.