Bakan Yanık: 1000 TL pandemi dayanağı ödemesi yaptık

Eftal

Global Mod
Global Mod
Salgın Dayanak Programı kapsamında nakdi yardım müracaatlarını e-Devlet üzerinden almaya devam ettiklerini belirten Bakan Yanık, dönemsel muhtaçlık sahibi vatandaşlarımızı yalnız bırakmayacaklarını bildirdi. Covid-19’un olumsuz tesirlerini en aza indirmek için muhtaçlık sahibi haneleri desteklemeyi sürdüreceklerini vurgulayan Bakan Yanık, “En son 108 bin 262 hanemize daha 1000’er liralık ödeme gerçekleştirdik. bu biçimdece e-Devlet üzerinden aldığımız müracaatlar ile yürüttüğümüz Toplumsal Dayanak Programı’nda şimdiye kadar 2,2 milyondan fazla hanemize toplamda 2,2 milyar lirayı aşkın nakdi yardımda bulunduk” sözlerini kullandı.

7 Milyon haneye toplumsal yardım ulaştırıldı

Bakan Yanık, ayrıyeten Salgın Toplumsal Dayanak Programının üç fazı ve ’Biz Bize Yeteriz Türkiye’ kampanyası ile yapılan yardımlarla 7 milyon farklı haneye toplumsal yardım ulaştırdıklarını bildirdi. “Salgının ülkemizde birinci görüldüğü tarihten itibaren dönemsel muhtaçlık sahibi vatandaşlarımızı Toplumsal Müdafaa Kalkanı şemsiyesi altına aldık” diyen Bakan Yanık, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ağır bir çalışma programı oluşturduk. bu biçimdece çeşitli takviyelerle vatandaşlarımızı yalnız bırakmadık” tabirlerine yer verdi.

Toplumsal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafınca dönemsel gereksinim sahibi olduğu bedellendirilen hanelere ödemelerin, müracaatları esnasında belirttikleri banka hesaplarına yatırıldığını belirten Bakan Yanık şu tabirleri kaydetti: “Banka hesap bilgisi bulunmayanların ise PTT aracılığıyla yardım ödemelerini ulaştırıyoruz.”