Babalar Günü’nde Şehit Babaları Unutulmadı

KripTon

Member
Malatya Büyükşehir Belediye Lideri Selahattin Gürkan Babalar Günü niçiniyle Büyükşehir Belediyesi Sıhhat ve Toplumsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafınca organize edilen ve şehit babalarının iştiraki ile bir dizi program gerçekleştirildi.

ŞEHİTLİK ZİYARET EDİLDİ

Büyükşehir Belediye Lideri Selahattin Gürkan birinci vakit içinderda Şehit Babaları ile birlikte Şehitliği ziyaret etti. Şehitlikte gerçekleştirilen programda Kur’an-ı Kerim tilavetinin andından şehitliklere karanfil bırakılarak dua edildi.

Şehitlikte gerçekleştirilen program daha sonrasında Lider Gürkan Şehit Aileleri ile birlikte Malatya Valisi Aydın Baruş’un da iştiraki ile Nikah Sarayı’na gerçekleştirilen yemek programına geçildi.

Nikah Sarayında gerçekleştirilen programda, 15 Temmuz Ulusal İrade Ocakları Malatya Vilayet Lideri Serkan Aybar, Emniyet Teşkilatı Görev Malulleri ve Şehit Aileleri Yardımlaşma Vakfı Malatya Şube Lideri Sıddık Selçuk, Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Malatya Şube Lideri Muharrem Kıbrız, Türkiye Harp Malulü, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Lideri Mustafa Gözükara birer selamlama konuşması yaparak kendilerini unutmayarak her türlü meseleleriyle ilgilenen Malatya Valisi Aydın Baruş ve Büyükşehir Belediye Lideri Selahattin Gürkan’a teşekkür ettiler.

Şehit ailelerinin her vakit yanlarında başka bir yeri olduğunu belirten Lider Gürkan yaptığı konuşmada, “Babalar günü münasebetiyle Pazar günü sokağa çıkma kısıtlamasından dolayı şehit derneklerimizin liderleri ve üyeleriyle Pazartesi günü bir ortaya geldik. Öncelikle şehitlik ziyaretimizi yaptık ve şehitlerimize dualar ettik. Cenabı Allah diyor ki, ‘Allah yolunda öldürülenlere meyyit demeyiniz. Çünkü onlar Allah katında diridirler fakat siz onları nazaranmezsiniz. ‘ Şehitlerimizin ahiretteki mertebeleri peygamberlerimizin yanındadır. Şehitlere sorduklarında keşke tekrar dünyaya gitsek tekrar vatan, millet, devlet, din uğruna şehit olsak yeniden ahirete gelsek diye şehitlerimizin bu biçimde bir hevesi ve duygusu var. ötürüsıyla şehitlerimizin şefaatine Cenabı Allah bizleri, ailelerini nail eylesin.

Belediye olarak bütün şehit derneklerimiz ve bütün ailelerimiz bizim yanımızda birdir, kıymetlidir ve manalıdır. Hepsinin başımızın üzerinde yeri vardır. Vakit zaman temsil noktasında şehit ve gazi ailelerimizi ziyaret ediyoruz. Babalar günü ötürüsıyla bir şehit ailelerimizden birini ziyaret ettik. Gittiğimiz şehit ailemizde de vakur duruşu, sebatı, teslimiyeti, tevekkülü ve Cenabı Allah’a şükrü gördüm, vatan sağ olsun diye tabirlerini duydum. Bütün şehit ailelerimizde de birebir tavrı gördüm, müşahede ettim ve şahit oldum. Ailelerimizin bu manada Cenabı Allah sabırlarını artırsın. Şehitlerimizin şefaatine de Cenabı Allah bizleri nail eylesin. Şehit ailelerimizin devlet ve millet kapısında bizlere nazaranv düştüğünde bütün arkadaşlarımızla bir arada her vakit yanınızdayız. Zira vatanına, milletine, bayrağına ve bizim buralarda olmamıza niye olan evlatları yetiştiren ailelere minnettar olmalıyız. Şehitlerimize minnettarız. Bunun sorumluluğu ve idrakında olmayan birinin bu devlette vatandaş olması da yanlışsız bir anlayış değildir. Bu devlet daima 18 yaşındadır. Ailelerimiz görmese devlet ve kurumları ailelerimizi takip eder ayaklarına taş takılsa kesinlikle o taşın kaldırılmasına yardım ederler. Devlette, millette, vatandaşların her kesiti de bütün şehitlerimizin yanındadır” tabirlerini kullandı.

En kıymetli değerlerimizden birinin anne-baba sevgisi olduğunu belirten Vali Aydın Baruş ise yaptığı konuşmada, “Bizim milletimiz anne-baba’ya epeyce bedel verir ve onlara hürmet duyar. Zira biz millet olarak en kıymetli ögelerimizden birisi bizim anne babamızla olan ilişkimizdir. niye kıymetlidir zira anne baba bizim hayata gelmemize vesile olan varlıklardır. Elimizden tutarak bizim hayata karşı olan çabamızda en büyük yardımcılarımızdır. İslam’ın her vakit bize öğütlediği şey anne babaya yeterli davranmaktır. İsra Suresi’nde Rabbim yalnızca kendisine kulluk etmenizi ve anne babanıza düzgün davranmanızı emretti onlardan biri yahut ikisi yanında yaslanırsan onlara öf bile deme onları azarlama ikisine de gönül alıcı kelamlar söyle buyuruyor. Yani anne baba hakkının ne kadar değerli bir paha olduğunu bu ayeti kerime de özetlemek gerekirse anlıyoruz. Baba olmak gerçekten güç bir iştir ömrün bir taraftan yükünü yüklenirseniz ailenizin geçimini sağlamak için her türlü zorluğa göğüs gerersiniz kimseden taktir beklemeden bunu yaparsınız. Yalnızca evladınızın size ettiği bir duayı duymak o üzerinizdeki yükün tartının hepsini alır. Bilhassa şehit babası olmak hayli zordur zira evladınızın geleceğine dair hayaller kurarsınız bir gün onun saadetini görmek istersiniz lakin bir anda bir haber alırsınız hayattaki en kıymetli varlığınız bu dünyadan kaybolup gitmiştir. Cenabı Hak’tan sabırlar niyaz ediyorum. Bu vesileyle babalar günü vesilesiyle bizlerin bir ortaya gelmesine vesile olan Büyükşehir Belediye Liderimize ve bedelli işçisine de hayli fazlaca teşekkür ediyorum. Bundan daha sonraki hayat sürecinde şehit ailelerimizin hayatta kalan evlatlarıyla sıhhat içerisinde ömür sürmesini Cenabı Haktan dua ediyorum. yine babalar gününü tebrik ediyorum ve sizleri en derin sevgi ve hürmetlerimle selamlıyorum” formunda konuştu.

Kaynak: Habermetre