Atılım atletleri yüzmede atak yaptı

KripTon

Member
MALATYA (İHA) – Malatya Yeni Atak Koleji öğrencileri bir atılım daha yaparak yüzme kısmında muvaffakiyet elde etti.

Malatya Gençlik ve Spor Vilayet Müdürlüğümü ile Yüzme Vilayet Temsilciliği tarafınca Merkez Spor Kompleksi Olimpik Yüzme Havuzunda düzenlenen yüzme karşılaşmalarına, 17 Liseden toplam 26 bayan ve 54 erkek yüzücü katıldı. 3 gün aralıksız davam eden karşılaşmalar kararında Özel Malatya Yeni Atılım Koleji öğrencileri toplamda 16 Altın, 3 Gümüş ve 1 Bronz Madalya kazanarak erkekler kümesi kategorisinde Malatya Vilayet birinciliğini elde ederek büyük bir muvaffakiyetin altına imza attılar. Karşılaşmalar kararında öğrencilere madalyaları ve 1.lik kupası merasimle teslim edildi.

Ödül merasiminde hazır bulunan Özel Malatya Yeni Atak Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ahmet Polat Kaya, başarılarıyla ilgili yaptığı açıklamada, ” Kolejimiz öğrencileri bir daha bizleri şaşırtmadı. Yüzme kulvarında beklediğimiz bir muvaffakiyet elde ettik. Zira yıllardır bu spora emek vermiş vakit ayırmış ve tertipli bir biçimde idmanlarını aksatmadan büyük bir fedakarlık ile uğraş veren öğrencilerimiz için bu altın madalyalar ve vilayet birinciliği hiçte sürpriz olmadı. Bizler Yeni Atak olarak 25 yılı aşkın bir eğitim deneyimi ile Malatya’mıza hizmet vermekteyiz. Bu memleketin gençlerinin her alana yönelik muazzam yetenekleri var kâfi ki bizler bu yetenekleri açığa çıkarabilecek imkanlar sağlayalım. Gelin görün ki Malatya’mız denizin olmadığı bir memleket buna karşın bu gençlerimiz bu alan da spor vilayet müdürlüğümüzün ve okulumuzun sağladığı imkanlar yardımıyla bu düzeye ulaştılar inanıyorum ki bu gençler kendi isimlerini geleceğin gurur tablolarına yazdıracaklar. Okulumuzun balık erkeklerinı canı gönülden tebrik ediyorum muvaffakiyetlerinin daim olmasını diliyorum ” diyerek kelamlarını tamamladı.

Karşılaşmalar kararında hem ferdi birebir vakitte ekip seviyesinde 16 Altın 3 Gümüş ve 1 Bronz madalyayı alan yüzme kadrosunun kaptanı Mehmet Gazi Gelirli, ” Hepimiz epey keyifli ve sevinçliyiz. Kendi içimizde uyumlu, disiplinli ve özverili bir ekibiz. Bu muvaffakiyet bizim için kolay elde edilmedi grup arkadaşlarım, Ardıl Tekedere, Taha Aslan ve İbrahim Gelirli ile ağır bir temponun ve uykusuzluğun kararında bu başarıyı elde ettik. örneğin ben her gün sabah saat 5 ‘de idmanlar için yüzme havuzunda oluyorum herkes uyurken ben bu spor için kendimi geliştiriyorum 2 saat idman yapıp 1 saat dinlendikten daha sonra hazırlanıp okuluma gidiyorum bunu severek yaptığım için yorulduğumu fark etmiyorum. Hedeflerim hayal edilemeyecek kadar büyük ama bu gayelere ulaşmak için elimden gelenin kat kat fazlasını yapacağımı da biliyorum. İleride hem okulumun birebir vakitte ilimin ismini tüm Türkiye’ye gururla duyuracağım. Şimdiden bunun kelamını de veriyorum. Bu başarıyı elde etmemizde onsuz takviyesini bizlerden esirgemeyen Ulusal Ekip Antrenörü kıymetli hocam Necati Özer’e,anneme,kardeşlerime ve okuluma fazlaca teşekkür ediyorum” diyerek kelamlarını tamamladı.

Ayrıyeten, “Malatya Vilayet Birinciliği” elde eden yüzme grubuna Yeni Atak Koleji İdare Heyeti tarafınca da bir merasim düzenlenerek plaket ve çeşitli armağanlar takdim edildi. – MALATYA

İhlas Haber Ajansı – Spor Haberleri