“Aşk Yolunda: Bizimkisi Bir Aşk Hikayesi” yarın vizyona girecek

KripTon

Member
Romantik güldürü sineması “Aşk Yolunda: Bizimkisi Bir Aşk Hikayesi” yarın sinemaseverlerle buluşacak.

Seçil Çömlekçi’nin “Bizimkisi Bir Ah Hikayesi” isimli yapıtından sinemaya uyarlanan sinemanın çekimleri Malatya’da tamamlandı. Sinemanın başrollerinde Şahin Irmak, Çiğdem Batur ve Bora Cengiz rol aldı.

Komediseverleri sinema salonlarına çekmeyi hedefleyen yarın vizyona girecek üretimin direktörü Ahmet Kapucu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2020’nin Kasım ayında senaryoyu okuduğunu fakat salgın önlemleri kapsamında sinemaların kapanması niçiniyle sinemanın hazırlanmasının bir yılı bulduğunu aktardı.

Kapucu, nisan ayında çekimlere başladıklarını belirterek, 6 aylık hazırlık daha sonrasında çekimlerin 4 haftada tamamlandığını tabir etti.

Çekimlerin Malatya’da gerçekleştiğini kaydeden Kapucu, “Malatya’da kendine has karakteri olan bir kasaba, sinemanın başrollerinden biri oldu. Malatya’nın tarihi dokusuna büsbütün hizmet eden birden fazla şey sinemada var.” diye konuştu.

Ahmet Kapucu, sinemaseverlerin salgın daha sonrası değişen tercihlerine ait, şunları söylemiş oldu:

“Sinemalar 19 ay kapalı kaldı. Bu epey uzun bir müddetç. İnsanların ister istemez sinema izleme alışkanlıkları değişti. Alışılmış ki çekinceleri vardır insanların. Sonuçta sağlıktan bahsediyoruz ancak birçok alanda artık iç içeyiz. İç içe yaşamaya devam ediyoruz. Sinema bir kültürel aktivite, toplumsallaşma aracı. İki yıl meskenlerde kapalı kaldık. Bizim en büyük handikabımız, konutlarda kaldığımızda televizyon ve dijital platformlarla epeyce fazla vakit geçirdik. Sinema farklı bir aktivite. Onun için hazırlanıp, tercih yapıp, tahminen arkadaşlarla, eşiniz ya da çocuğunuzla planlanıp gidilen bir yer. Pandemi bizi biraz tembelleştirdi.”

“Platformda yayınlanan şeyin ismi sinema değil”

Oyuncu Şahin Irmak sinemanın ana karakterinin “Bade” olduğunu belirterek, “Bade, kendi üzerinde bir uğursuzluk olduğunu düşünerek, bunu bir batıl inanca bağlıyor. hayatında çözmeyi istediği mevzularla ilgili bir yola çıkıyor. Yusuf da o seyahatte karşısına çıkan karakter. Aslında yolda birbirlerini bulma ve tanıma kıssaları.” sözlerini kullandı.

Çekimlerin epey keyifli olduğunu kelamlarına ekleyen Irmak, “Ben naif kıssaları seviyorum. Yani büyük laflar etmeyen, insani hislere ilişkin, onların peşinden giden öyküleri seviyorum. Bu da onlardan biri. Ben âlâ hissettim oynarken. O karakterlerin batıl inançlarına dışarıdan, seyirci gözüyle bakmak da keyifliydi rol açısından.” dedi.

Şahin Irmak, salgının akabinde izleyicinin sinema yerine televizyon ve dijital mecraya daha fazlaca yönelmesine de değinerek, şu ayrıntıları verdi:

“Televizyonda ya da platformda yayınlanan şeyin ismi sinema değil. Sinema sineması, sinemada yayımlanır. Bu bir alışkanlık. Pandemiyle platformların biraz daha fazla kullanıldığını düşünüyorum. Kullanılacak manasına gelmiyor bu. Bu uygun bir şey aslında. Sinema izleyicisi az da olsa ülkemizde, bunun artacağını, sinemanın her vakit var olacağını düşünüyorum. Zira sinema, sinemada izlenir.”

“İçinde güldürü ögeleri olan epey keyifli bir sinema çektik”

Oyuncu Çiğdem Batur da sinemanın bir yol öyküsü olduğunu aktararak, “Sadece bununla da sınırlamamak lazım. Zira Aşk Yolunda, bir manada bir bayan kahraman kıssası. Başına gelen bütün aksiliklere karşın pes etmeyip çabalayan bir hanımın kıssası. Süreç içerisinde yolda bir adamla ‘Yusuf’ karakteriyle karşılaşıyor. Sinemada, onların dönüşümünü, gelişmenini ve birbirlerine uyumlanma sürecini de işliyoruz. Alışılmış ortasında hayli tatlı güldürü ögeleri olan epey keyifli bir sinema çektik.” dedi.

Aşk Yolunda sinemasının, salgın daha sonrası seyirciye bir armağan olduğunu söyleyen Batur, “İzlerken epey keyif alacaklarını düşündüğümüz, kendilerinden bir şeyler bulacakları, bilhassa Bade ile empati kurabilecekleri bir sinema oldu.” diye konuştu.

Batur, “Bade”nin başına gelen tüm aksiliklere bir çıkar yol bulmaya çalıştığını anlatarak, şu biçimde devam etti:

“Bu süreçte de aslında çoğumuzun yaptığı üzere birtakım spiritüel yollara başvuruyor. Fal ve tarot baktırıyor, bioenerji yaptırıyor. Hepimizin inanmak için bir şeylere gereksinimi var. Aslında Bade bunların hepsini deniyor. Sinemayla alakalı epeyce ipucu vermeyeyim lakin sinemanın ana fikrini oluşturan bir noktaya geliyor. Geçmişten günümüze atalarını araştırabileceği bir şey buluyor.”

Çekimlerin epey keyifli geçtiğini kelamlarına ekleyen Batur, “Çok keyif alarak oynadığım karakterlerden biri Bade. Zira oynaması epey eğlenceli bir karakter. Oyunculuk manasında da ‘Bu da olmaz.’ denilen her şey Bade’nin başına geliyor. Ben oynarken çok keyif aldım. Direktörümüz de keza tıpkı biçimde, oyunculuk manasında bizi özgür bıraktığı için Bade’yi keşfetmeye çalışma süreci fazlaca hoştu.” değerlendirmesinde bulundu.

“Ailece izlenecek bir sinema oldu”

Üretimci Aytaş Ağdağ ise ailecek izlenebilecek hoş bir sinema olduğunu söyleyerek, şunları anlattı:

“Türkiye, dizilerde olduğu üzere sinemada da dünya çapında başarılı olsun ve memleketler arası geçerliliği bulunan işler yapabilelim diye yola çıktık, koronanın bizi vurduğu devirde başladık. Şayet bu iş açılırsa hayli önemli niyetlerim, milletlerarası olabilecek planlarım var. Hepsini devreye sokmak istiyoruz. Daima argümanlı olduk işlerimizde. Bunda da tezli olmak istiyoruz.” dedi.

Şanssızlığı her yerde başına bela olan Bade’nin evlenme teklifi alacağı sırada sevgilisi Arda’dan ayrılması ve tesadüfen ömrüne giren Yusuf ile hem manevi hem gerçek bir seyahate çıkmasını eğlenceli bir lisanla anlatan “Aşk Yolunda: Bizimkisi Bir Aşk Hikayesi” sinemasının müziklerini Toygun Uğur Tosunoğlu hazırladı.

AA / Hilal Uştuk – Son Dakika Haberleri