Alport Batı Afrika’nın lojistik merkezi olacak

Eftal

Global Mod
Global Mod
Batı Afrika ülkesi Gine’nin başşehri Konakri’de toplu taşıma ve geri dönüşüm çalışmaları gerçekleştiren Albayrak Kümesi, 2018 yılından bu yana işlettiği kentin en kıymetli limanlarından Alport Konakri Limanı’nı ise büyütme ve geliştirme çalışmalarına devam ediyor. Albayrak Alport firmasının Konakri’deki Temsil ve Protokol Müdürü Ecevit Ercan, “yap, işlet, devret” modeliyle Konakri’deki limanı büyütme çalışmasına başladıklarını ve 25 yıllığına imtiyaz mukavelesi imzaladıklarını söylemiş oldu.

Ecevit Ercan

GİNE’NİN TAKDİRİNİ KAZANDIK

Albayrak Kümesi olarak 2016’dan beri Gine’de olduklarını belirten Ercan, şunları kaydetti: “Buradaki birinci projemiz toplu taşımaydı. Konakri kentinin toplu taşıma hizmetini sağlıyoruz. Bunun yanında kentin temizliğiyle ilgili geri dönüşüm şirketimiz bulunuyor. Dört yıldır ailemle burada yaşıyorum. Buradaki değişimi birebir gözlemleme fırsatı buldum. Bilhassa Gine halkının ve yönetimcilerinin takdir ve beğenisini kazanmak bizi gururlandırıyor.”

LİMANDA İKİ KAT KAPASİTE MAKSADI

Son olarak liman projesini hayata geçirdiklerini anlatan Ercan, “Tüm etaplarıyla tamamlanırsa toplam proje bedeli 500 milyon dolar olacak” dedi. Alport Konakri Limani Operasyon Müdürü Ali Akın Dinçer ise limanın çeşitli ebat ve büyüklüklerde biroldukca gemiyi konuk ettiğini aktardı. Şu anda 2 kilometrelik kesimler halinde rıhtımların bulunduğunu ve amaçlarının kapasiteyi iki katına çıkarmak olduğunu tabir eden Dinçer, projenin tamamlanmasıyla 4 kilometrelik rıhtıma sahip olacaklarını vurguladı.

Ali Akın Dinçer

İSTİHDAM İKİ KATINA ÇIKACAK

Limanda epey kıymetli projeleri hayata geçirdiklerini belirten Ali Akın Dinçer, şöyleki devam etti: “Genellikle klinker, big bag, çuvallı yükler, besin yükleri, inşaat üzere çeşitli gereçleri elleçliyoruz. Albayrak Kümesi olarak bu limanı aldıktan daha sonra çeşitli yatırımlarda da bulunduk. Amacımız işteki verimliliği artırmak. Burayı aldıktan daha sonra operasyon müddetleri yarı yarıya indi. Çalışanlara güzelleştirme ve eğitimlerle dayanak olmaya çalışıyoruz. Gineli çalışanlarımıza mesleksel eğitim vermek için açtığımız bir eğitim merkezimiz var. Limanımız yaklaşık 260 bin metrekare açık alana sahip. Toplamda 11 bin metre kareye tekabül eden kapalı depo alanlarımız mevcut. Limanımızın şu anki yapısında, çeşitli üniteler çeşitli ülkelerden çalıştırdığımız 1800 işçi bulunuyor. Öngörümüz liman tamamlandığında bu sayının 2,5 katına çıkacağı istikametinde.”