Alkol kullanmadığını kan testiyle kanıtlayan gence mahkemeden ret şoku

KripTon

Member
Alkol kullanmadığını kan testiyle kanıtlayan gence mahkemeden ret şoku

MALATYA – Malatya’da alkollü araç kullandığı sebebi öne sürülerek para cezası uygulanan ve 6 ay mühletle ehliyetine el konulan gencin kan testinde alkollü olmadığı ortaya çıktı. İlaç firmasında dağıtıcı olarak nazaranv yapan genç, kullandığı dezenfektandan dolayı 0.22 promil alkollü çıktığını sav ederek, ömründe hiç alkol kullanmadığını söylemiş oldu.

Savlara nazaran, Malatya’da özel bir ilaç firmasında dağıtım bakılırsavlisi olarak çalışan 25 yaşındaki Mehmet Cihat Bozkurt, nisan ayında polis grupları tarafınca alkolmetre ile yapılan alkol testinde yasal sonun 0.2 promil üstünde 0.22 promil alkollü çıktı. Alkollü bir biçimde ticari araç kullandığı nedeni öne sürülerek Bozkurt’un ehliyetine 6 ay müddetle el konuldu ve bin 339 TL idari para cezası uygulandı. Alkollü olmadığını ispatlamaya çalışan Bozkurt, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde kan testi yaptırdı ve testte alkol kullanmadığı ortaya çıktı. Para cezasını ödeyen ve akabinde durumu isimli mercilere taşıyan Bozkurt, isimli mercilerden de ret cevabı aldı. ömrü boyunca alkol kullanmadığını tez eden Bozkurt, pandemi sürecinde fazla biçimde dezenfektan kullanımının alkollü çıkmasına niye olduğunu söylemiş oldu.

Polis takımları tarafınca alkometre ile yapılan denetimde alkollü çıktığını, hastanede yaptırdığı kan testinde ise kanında alkol bulunmadığını söyleyen Bozkurt, “Özel ilaç dağıtım firmasında ilaç dağıtım bakılırsavlisiyim. Akşam nöbetçi eczaneye giderken trafik denetim noktasında durdurdular, alkolmetre üflettiler ve 0.22 promil alkol çıktı. daha sonrasında 6 ay ehliyetime el konuldu ve bin 339 TL de trafik cezası yazıldı. Alkol almadığımı söylemiş oldum, yeni Devlet Hastanesi’ne gittik. Orada hastane polisiyle birlikte kan analizi yaptırdık. Alkol almadığım ortaya çıktı. Bunu çabucak mahkemeye taşıdım. Avukat tutup itiraz edip mahkemeye taşıdım. İki buçuk ay daha sonra mahkeme sonuçlandı. Ret sonucu verdiler. yine mahkemeye gittim itiraz dilekçesi verdim. tekrar itiraz dilekçesi yazdım, bir hafta daha sonra bir daha karar geldi kesin ret edilmiştir diye. Şu an epeyce mağdurum. Yargıçla görüştürmedikleri için bir şey demediler. Başsavcı vekiliyle görüştüm. Yargıtay’a evrak bozma sonucu yazmamı söylemiş olduler. O da 3 yıla yakın sürüyormuş” halinde konuştu.

Alkol kullanmadığını lakin pandemi sürecinde hayli fazla dezenfektan kullandığını ve dezenfektanın tesiriyle 0.22 promil alkollü çıktığını sav eden Bozkurt, “Nöbetçi eczaneye ilacımı bıraktım. Nöbetçi olduğu için baya ağır müşterisi falan vardı. Bir de virüs ağır olduğu için bol bol dezenfektan sıktım elime. Büyük ihtimal ondan olduğunu düşünüyorum. aslına bakarsan on, on beş dakikada bir her eczaneye girip çıktığımızda dezenfektan kullanıyoruz” dedi.

“Bugüne kadar alkol ağzıma sürmüş değilim”

Bugüne kadar alkol kullanmadığını, ailesinin ve iş yerinin kendisine inandığını söz eden Bozkurt, ehliyetine el konulması ötürüsıyla mağduriyet yaşadığını söylemiş oldu. Bozkurt, “Şu an mesken kiramı ödeyemiyorum. Aidatlarım, faturalarım birikti. İşten atılmamak için yerime bir sürücü koydum. Aldığım maaş taban fiyat, onu da kendisine veriyorum. 3 aydır sigortasını gösteriyorum. Bana şu an bir şey kalmıyor. Anlaşılan 3 ay daha beklemek zorundayım. Bugüne kadar alkol ağzıma sürmüş değilim. Hiç içmedim. Kanda sıfır çıktı. Buna karşın nasıl evrakım ret edildi anlamıyorum. Ömrüm boyunca alkol kullanmadım. Ağzıma bile sürmedim. Alkol almış olsaydım işten de atılacaktım. Herkes tanıyıp bildiği için işimden olmadım. Yerime bir eleman koydum, şimdilik yönetim ediyorum” diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Veysel Korkmaz