Alemanno, Vannacci için bir imza koleksiyonu başlattı. General havalanıyor: “Siyasete girersem öyle söylerim”

Sezai55

New member
John Alemanno bir imza koleksiyonu başlatın ve Roberto Vannacci şimdilik kayıp gidiyor. Roma’nın eski belediye başkanı sormak için bir abonelik kampanyası başlattı Sergio MattarellaCumhurbaşkanı, kitabında yer alan ırkçı ve homofobik ifadeler nedeniyle generale uygulanan “haksız ve hukuka aykırı disiplin cezasının” geri çekilmesini istedi. Kampanya şu anda sadece 300 imzaya ulaştı ve son günlerde Vannacci’nin kağıda döktüğü tiradları savunmaktan çekinmeyen Alemanno liderliğindeki ‘Ulusal Bağımsızlık için Savaşı Durdurma Forumu’ komitesinin dürtüsüyle Napoli’den başladı.

“Disiplin prosedürü geri çekilinceye kadar, yalnızca bir kitap hakkında fikrini ifade etmekten suçlu olan bir kişiyle dayanışmanın ifade edilmesi gerektiği açıktır, o zaman her türlü siyasi girişimi değerlendireceğiz, ancak Vannacci ile fikirlerin karşılaştırılması gerekli, çünkü her şey bu kadar değil” Alemanno, kitapta yazılanların paylaşılabileceğini ve onun askerliğe devam etmek isteyip istemediğini anlamamız gerektiğini söyledi. Son günlerde defalarca gelen savunmaya rağmen general, başkentin eski belediye başkanının başlattığı dilekçeden haberi olmadığını belirtiyor: “Alemanno komitesinin imza toplama konusunu bilmiyorum “, dedi Ansa sorduğunda. “Dayanışmaya gerek yok çünkü üzerimde bir tehdit yok, dolayısıyla ben başrol değilim ve bana sorulmadı”.

Vannacci ayrıca şu anda siyasete girme niyetinde olmadığını da iddia ediyor. “Bu on günlük fiyasko sırasında, diye devam etti, benim tarafımdan istenmeyen bir şekilde, sözümün eri bir adam olarak itibar kazandım sanırım: Politikaya ya da başka bir alana girmem gerekiyorsa, ne zaman ve nasıl olacağını söyleyeceğim. Ne zaman birisi bunun benim düşüncemi temsil etmediğini söylese, ‘taklitlere karşı dikkatli olmamız’ gerekir: Bunu söyleyeceğim. Ancak asker olduğumu ve bunu sürdürmek istediğimi yineliyorum ama bilge bir insan olduğum için her ihtimali kendime açık bırakıyorum.” Adını ‘Dünya Tersine Döndü’ adlı kitabından alan kültür hareketi.