AK Parti Battalgazi İlçe Gençlik Kolları, “Gençlik Buluşması” düzenledi

KripTon

Member
Malatya’da, AK Parti Battalgazi İlçe Gençlik Kollarınca düzenlenen “Gençlik Buluşması”na AK Parti Merkez Karar İdare Şurası Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık ile Genel Merkez Gençlik Kolları Lider Yardımcısı Merve Parıltı Bağlan konuşmacı olarak katıldı.

Çalık, Millet Bahçesi’nde düzenlenen söyleşide yaptığı konuşmada, gençlerin heyecanı, gücü, şevkinin ve umutlarının kendisi için en büyük güç kaynağı olduğunu belirtti.

AK Parti’nin gençlere siyasetin kapılarını açan, onlara güvenen ve fırsat veren parti olduğuna işaret eden Çalık, “Her şeydilk evvel siyasette gençlere alan açtık. Seçme, seçilme yaşını 18’e indirdik. Biliyorsunuz biz geldiğimizde 30’du daha sonra 25’e indirdik artık 18. Şu an TBMM de AK Parti Kümesi’nde 30 yaş altı 5, 35 yaş altı 14 milletvekilimiz aşkla şevkle heyecanla aziz milletimize hizmet ediyor. Eğitimde en büyük bütçeyi gençliğe, geleceğimize ayırdık. Bugün Türkiye bütçesinin en büyük hissesini eğitim alıyor. Üniversite sayısını 76’dan 206’ya çıkardık, bütün vilayetlere üniversite götürdük.” tabirlerini kullandı.

Çalık, konuşmasında CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “Dünyaya sesleniyorum beni Erdoğan’la karıştırmayın. Kuvayımilliye geleneğinden geliyorum” kelamlarına reaksiyon göstererek şöyleki devam etti:

“Girdiği her seçimi kaybetmiş Kemal Kılıçdaroğlu merak etmeyin hiç kimse sizleri girdiği her seçimi kazanmış dünya başkanı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile karıştırmaz. Sizler evvel Kuvayımilliyeci kimdir onu öğrenseniz âlâ olur. Kuvayımilliyeci adam tankı görür görmez yanından sıvışıp kahve içerek vatanın darbeciler tarafınca talan edilmesini televizyonlardan izlemez. Yaptığınız siyasetin Kuvayımilliye ruhu ile ne alakası var.”

Genel Merkez Gençlik Kolları Lider Yardımcısı Merve Işık Bağlan ise büyük ve kuvvetli Türkiye yolunda gelişmeyi hazmedemeyenlere asla fırsat vermeyeceklerini bildirdi.

AK Parti Battalgazi İlçe Lideri Basri Kahveci de selamlama konuşması yaptı.

Kaynak: Anadolu Ajansı / Orhan Yoldaş