AB atamaları, tepkiler. Pd: 'Meloni İtalya'yı izole etti'

Sezai55

New member
İtalyan muhalefeti, hükümetin Avrupa Birliği'nin en önemli adaylık maçında aldığı sonuçlara kesinlikle olumsuz tepki gösterdi. Demokrat Parti açısından “Meloni İtalya'yı izole etti.” M5S “Euroflop ve yenilgiden” söz ediyor. +Europa: “Bir uçurum kazdı.” Italia Viva'ya göre başbakan “parçalar halinde çıkıyor.”

Bu arada Başbakan Yardımcısı Antonio Tajani “Forza Italia, Metsola'yı Parlamento başkanı, von der Leyen'i ise AB Komisyonu başkanı olarak oylayacak. EPP ile anlaşarak. AB Konseyi başkanlığının süresi konusunda çok şaşkınım” ifadesini yineliyor.

AB, zırhlı anlaşma: atamalar için yeşil ışık. İtalya muhalefette

Muhabirimiz Claudio Tito tarafından

28 Haziran 2024

“İtalya ilk kez ana Avrupa adaylıklarının dışında kaldı, Meloni Başbakan olmaktan ziyade bir parti lideri gibi davrandı. Ciddi bir sorumluluk: İtalyanların çıkarlarını, kendisine bağlı sağcı aşırı grupların çıkarları ve iç dengeleri uğruna feda etti. Felaket bir sonuç, İtalya daha fazlasını hak ediyor”. Bu nedenle Avrupa İşleri Komitesi'ndeki Demokrat grup lideri, Piero De Luca“Bir İtalyan olarak Giorgia Meloni'ye soruyorum: Bazı gazetelerin yazdığı gibi, Avrupa müzakerelerinde siyasi partisinin çıkarlarından vazgeçmemek için ülkemizin çıkarlarını bir kenara bıraktığı doğru mu? İtalya'dan ziyade Avrupa aşırı sağını tercih ettiği doğru mu?” Demokrat milletvekili sosyal medyada bu şekilde ikiye katlanıyor, Lia Quartapelle.

Arkaplan hikayesi

Meloni çıkmazda: “Başka hiçbir şey yapamadım”. Salvini: “Darbe”

Muhabirimiz Tommaso Ciriaco, Tommaso Ciriaco

28 Haziran 2024

“Avrupa Konseyi zirvesinin sonucu Giorgia Meloni için bir 'euroflop'tur ve İtalya için kötüdür. Ülkemiz Orban'ın Macaristan'ını takip ederek kendini Avrupa'nın geri kalanından soyutlamıştır”. Şöyle diyor Pasquale TridicoAvrupa Parlamentosu'ndaki 5 Yıldız Hareketi heyetinin başkanı. “Ben bu kadar mütevazı, bu kadar şaşkın, bu kadar etkilenmiş bir Meloni görmemiştim. Arkasından cereyan ettiği iddia edilen olayları gözleriyle aşağıya indirerek haber vermeye geldi. Olayların faillerinden biri onu sağında tuttuğunda Tajani, “. Böylece M5'lerin senatörü Alessandra Maiorino, Rai3'teki 'Agorà Malikanesi'nde. “Ben bu kadar mütevazı, bu kadar şaşkın, bu kadar etkilenmiş bir Meloni görmemiştim. Arkasından cereyan ettiği iddia edilen olayları gözleriyle yere indirerek haber vermeye geldi. Olayların faillerinden birinin sağında Tajani vardı”. Böylece M5'lerin senatörü, Alexandra MaiorinoRai3'teki 'Agorà Estate'te. “Walter Rizzetto'ya, bugün savunulamaz olanı savunmaya ve her bakımdan bir yenilginin anatomisi olan şeyi süslemeye çalışmadaki rolüne imrenmiyorum”, diye bitirdi.

AB atamaları, İtalya koltuğunun Fransa tarafından kapılması ve Strazburg'da sayılarla savaş çıkacak

kaydeden Alberto D'Argenio

28 Haziran 2024

“İtalya için doğrudan Orbanlı bir geleceğe doğru. Giorgia Meloni, Avrupalı atamalar konusunda aldığı tavırla İtalya ile Avrupa arasına bir uçurum kazdı”. Bunu + Europa'nın sekreteri X'e yazarsınız, Richard Magi. “Giorgia Meloni Avrupa'daki randevu tartışmalarından parçalar halinde çıkıyor. Kafası karışık ve mutsuz, işte böyle ortaya çıktı.” Yani X'te Davut FiravunItalia Viva'nın grup lideri Meclis'te.

Konular