7 ilde eğitime kar pürüzü

Sezai55

New member
Ülke genelinde 7 ilin tamamında yahut kimi ilçelerinde kar yağışı ve olumsuz hava kuralları niçiniyle 9 Şubat Çarşamba günü eğitime orta verildi.

ÇANKIRI

Çankırı Valiliği’nden yapılan açıklamada, vilayet genelinde görülecek ağır yağış ile rüzgarın fırtına biçimine dönüşeceğinden özel, kamu eğitim öğretim ve rehabilitasyon merkezlerinde 1 gün müddet ile eğitime orta verildiği, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli, gebe ve 12 yaş altı çocuğu olanların idari müsaadeli sayılacağı açıklandı.

UŞAK

Uşak’ta akşam saatlerinde başlayan kar yağışının akabinde Vali Funda Kocabıyık okulların tatil edildiğini deklare etti.

ÇANAKKALE

İlçe Hıfzıssıhha konseyleri kararlarına bakılırsa, kentin yüksek bölümlerinde olumsuz hava şartları ve buzlanma tehlikesi niçiniyle, Lapseki, Biga, Çan ve Yenice’de 9 Ocak çarşamba günü taşımalı eğitim ve öğretim tatil edildi.

Kararda, vilayet merkezi ve öteki ilçelerde şu an için bir olumsuzluk bulunmadığı kaydedildi.

TUNCELİ

Tunceli Valiliğinden yapılan açıklamada, kentte sabaha kadar orta şiddette devam edeceği öngörülen kar yağışının buzlanmaya niçiniyet vereceği açıklandı.

Açıklamada, vilayet merkezi ile Ovacık, Nazımiye ve Pülümür ilçelerinde eğitim öğretime 9 Şubat Çarşamba orta verildiği, kamuda çalışan gebe ve engelli çalışanın de birebir gün idari müsaadeli sayılacağı tabir edildi.

BİLECİK

Bilecik’in Pazaryeri ilçesinde kar yağışı niçiniyle yarın taşımalı eğitime orta verildiği bildirildi.

Kaymakamlık toplumsal medya hesabından yapılan bilgilendirmede, ilçede ağır kar yağışı niçiniyle taşımalı eğitime 9 Şubat Çarşamba orta verildiği açıklandı.

KÜTAHYA

Kütahya Valiliğinden yapılan açıklamada, kar yağışı niçiniyle köy yollarında oluşabilecek aksilikler göz önüne alınarak vilayet genelinde taşımalı eğitim bakılırsan öğrenciler için 9 Şubat Çarşamba günü eğitim ve öğretime bir gün orta verildiği açıklandı.

Öte yandan, vilayet genelindeki tüm kamu kurum ve kuruluşlarında bakılırsavli çalışandan engelli, gebe ve kronik hastalığı bulunan kamu vazifelilerinin de idari müsaadeli sayılacağı bildirildi.

DENİZLİ

Denizli’nin Çameli ilçesinde, kar niçiniyle eğitime bir gün orta verildi.

Çameli Kaymakamlığından yapılan açıklamada, kar yağışı sebebiyle ilçe genelinde 9 Şubat Çarşamba günü yüz yüze eğitime orta verildiği açıklandı.

Olumsuz hava koşullarının insan sıhhati ve trafik güvenliği için tehlike oluşturabileceği belirtilen açıklamada, engelli ve gebe kamu çalışanlarının da müsaadeli sayılacağı kaydedildi.

Eğitim ve öğretimin uzaktan devam edileceği açıklandı.