5 Yıldız Hareketi’ni antisemitizmle suçlayan Conte, Milan Yahudi cemaati başkanı Meghnagi’ye dava açtı: “Kabul edilemez hakaret”

Sezai55

New member
“Bir yanıt bekledik ve umduk ama herhangi bir yalanlama olmadı. Bu nedenle Sayın Meghnagi’ye karşı yasal işlem başlatacağız çünkü siyasi topluluğumuzu destekleyen temsilcilerin, aktivistlerin ve vatandaşların değerlerine, fikirlerine ve tarihine çamur atan bu ciddi, kabul edilemez karalamaya izin veremeyiz”. M5’lerin lideri Giuseppe Conte Facebook’ta uzun bir gönderide, Milano Yahudi cemaati başkanının sözlerine geri dönüyoruz Walker MeghnagiBeş Yıldız Hareketi’ni antisemitizmle suçlayan kişi.

Milan Yahudi cemaatinin başkanı geçen akşam Piazza Cairoli’de İsrail’i desteklemek için düzenlenen gösterinin sahnesinde, “Bu gece bir partinin kayıp olduğunu biliyorum, Yahudi karşıtı oldukları için onları istemiyoruz” dedi. Kendisine 5 Yıldız Hareketi’nden mi bahsettiğini soran gazetecilere Meghnagi, “Onaylıyorum, korkmuyorum, sadece git ve yazdıklarını oku. Bunları istemiyoruz” yanıtını verdi. Conte hakkında şunları ekledi: “Çalışmalı, biraz kitap okumalı. Eğer isterse ona önemli dersler verebilirim veya ona ve yardımcılarına bedava da olsa ders verebilirim.” Conte bu nedenle dava açıyor.

Başkan Meghnagi artık 5 Yıldızlı lidere cevap vermek istemiyor: “Yoruldum, söylemem gerekeni zaten söyledim. Lombard ve İtalyan siyasi dünyasında bazı parti temsilcilerinin İsrail’deki ciddi olaylarla ilgili aldıkları (ya da almadıkları) pozisyonlar konusundaki tartışmanın arttığı bu saatlerde, istediğini yapmakla yetiniyor Bay Conte. ve Gazze’de kuşatma devam ediyor.

Tartışmayı ulusal parti düzeyinde durdurmaya çalışmak için, Lombard Beş Yıldız Hareketi, Cuma günü saat 18.00’de CGIL-CISL ve Milano UIL’sinin, eyalet ANPI’si ile birlikte birçok solun katılımıyla çağrıldığı barış gösterisinde olacak. -kanat kısaltmaları. Olası yeni tartışmaların önüne geçmek için müdahale yapılmamasına, sivil mağdurlar için sadece bir dakikalık saygı duruşunda bulunulmasına ve barış istenmesine karar verildi. Garnizona Acli, Libera, Arci, Yeşil-Sol İttifakı, Casa della Carità, Auser, Eco-Istituto della Valle del Ticino, Acil Durum, Üniversite Öğrencileri Birliği, Demokrat Parti, Rifondazione Comunista da katıldı.